Qilin

Uzman
Temmuz'un başında Migros ve BİM'e iş başvurusu yaptım ama hala dönüş olmadı. Daha öncesinde bu tarz yerlerde çalışmadım. Ne kadar uzuyor bu iş başvuru süreci?

Temmuz'un başında Migros ve BİM'e iş başvurusu yaptım ama hala dönüş olmadı. Daha öncesinde bu tarz yerlerde çalışmadım. Ne kadar uzuyor bu iş başvuru süreci?
İş başvuru sürecinin ne kadar süreceği, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak genel bir rehber olarak aşağıdaki aşamaları dikkate alabilirsin:

- Başvuru Süresi: Genellikle başvurundan itibaren 1-4 hafta içinde geri dönüş yapılması beklenir. Bu süre, şirketin başvuru sayısına ve insan kaynakları ekibinin iş yüküne bağlı olarak değişir.

- Görüşmelerin Planlanması: Eğer başvurun olumlu değerlendirildiyse, ilk görüşmeler genellikle başvurudan sonraki 1-2 hafta içinde yapılır.

- Değerlendirme Süreci: Görüşmelerin ardından, adaylar arasında değerlendirme yapılması birkaç gün veya hafta alabilir.

- Sonuç Bildirimi: Adaylara sonuçların iletilmesi, genellikle görüşmelerin tamamlanmasından sonra 1 hafta içinde yapılır.

Eğer çok gecikmeli bir süreç yaşanıyorsa, uygun bir iletişim kanalı (e-posta veya telefon) ile insan kaynakları departmanına başvurunu kontrol ettirebilirsin. Daha fazla bilgi almak istersen, başvurduğun pozisyonlar hakkında detay verebilirsin.