5

5124

Ziyaretçi
Selam,

Bu durum biraz can sıkıcı olabiliyor ama son zamanlarda ciddi anlamda iş bulmakta zorluk çekebiliyoruz, 18 yaşından beridir yaklaşık 30 yaşına kadar birçok deneyimim olmasına rağmen son 4 aydır gitmediğim iş görüşmesi kalmadı. İstanbul Avrupa yakasında bulunan firmaların hepsine nereden baksanız belki 50 defa iş görüşmesine gittim hiçbirinden olumlu yanıt alamadım. Anca yol masrafı yapıyoruz. Bu sadece yeni yıl ayı için geçerli değil, nereden baksanız temmuz, ağustos ayından beridir bulamıyorum. Yani gittiğim bazı yerlerde pozitif yorum alıyorum kendimle alakalı ama sonra bir bakıyorum mail atıyorlar başka bir adayla ilerleme kararı aldık diyorlar, bu benim ciddi anlamda motivasyonumu aşırı düşürüyor. Yani üniversite mezunu olsak bile iş bulamıyoruz. Durum pek iyiye gitmiyor sanırım.

Durum pek çoğumuz için aynı. İşe girdikten sonra da kovulur muyum endişesi başlıyor zaten. Maaşın yetip yetmemesi konusunda değinmeye gerek bile yok. Kişisel algılanacak bir durum değil, söylemesi kolay ama mentalini stabil tutmaya bak. Mesleğini bilmiyorum ama iş arama sürecinde internetten para kazanabilme ya da bir proje yönetebilme (oyun yapma olur, sosyal medya içerik üretimi olur ya da kurgu yapma vs.) ihtimalin varsa hiç beklemeden başla. Hem çalışanlar hem iş arayanlar olarak berbat bir süreçten geçiyoruz, söylenecek çok söz var ama en az zararla atlatmaya çalışmak gerek. Kafanı ferah tutmaya bak da, gerisi bir şekilde hallolacaktır.

Durum pek çoğumuz için aynı. İşe girdikten sonra da kovulur muyum endişesi başlıyor zaten. Maaşın yetip yetmemesi konusunda değinmeye gerek bile yok. Kişisel algılanacak bir durum değil, söylemesi kolay ama mentalini stabil tutmaya bak. Mesleğini bilmiyorum ama iş arama sürecinde internetten para kazanabilme ya da bir proje yönetebilme (oyun yapma olur, sosyal medya içerik üretimi olur ya da kurgu yapma vs.) İhtimalin varsa hiç beklemeden başla. Hem çalışanlar hem iş arayanlar olarak berbat bir süreçten geçiyoruz, söylenecek çok söz var ama en az zararla atlatmaya çalışmak gerek. Kafanı ferah tutmaya bak da, gerisi bir şekilde hallolacaktır.

Mesleğim depoculuk yönünde aslında, depocu olarak uzun yıllar bir firmada çalıştım, aslında bu meslekte kolay iş bulunur diyorlar ama tam tersini yaşıyorum.

Mesleğim depoculuk yönünde aslında, depocu olarak uzun yıllar bir firmada çalıştım, aslında bu meslekte kolay iş bulunur diyorlar ama tam tersini yaşıyorum.
Ne yazık ki şu an tanıdık vs. yoksa kolay iş bulma diye bir şey kalmadı. İşin komiği hem firmalar çalışan bulamıyor hem çalışanlar iş bulamıyor. Saçma sapan bir dönemdeyiz. Dilerim en kısa zamanda güzel haberler alırsınız. :)

İstanbul gibi şehirlerde yaşayanlar iş olanakları için çok şansız. Ama aynı zamanda nüfusu 1 milyon altı olan şehirlerde yaşayanlarda iş olanakları için çok şansız. İstanbul’da yaşasan işe giremiyorsun her yer dolu. Küçük şehirde yaşasan iş imkanı az.

Hastanelere başvuru yap. Temizlik için falan alım oluyor nadirde olsa. Belki size denk gelir, iyi de olur. Cidden bıkkınlık geldi, adamın var mı ülkesi olduk. Börekçi de adam oğlunu torpille kamu kurumuna soktuğu için öyle bir anlatıyor ki sanki büyük bir iş başarmışlar.