kuyt5252

Çalışkan
IPS monitörlerde bu durumun kronik olabileceğini biliyorum ama almış olduğum monitörde kabul edilebilir düzeyden daha fazla var gibi. Telefondan fotoğrafını çektiğimde gözle görülenden daha fazla gibi gözüküyor ama yine de hiç ışık sızması yok veya az ışık sızması var diyemem ve sanki sadece ışık sızması değil, monitörün panelinden kaynaklı başka bir kusur daha var gibi. Monitörü alalı daha 1-2 gün olmuştur. Hepsiburada üzerinden aldım, satıcı da Hepsiburada'ydı, HepsiJet kargo ile geldi ve Hepsiburada Premium üyeliği olan bir hesaptan aldım. İade konusunda sorun olacağını sanmıyorum.

640173802_954962767103511_7204213305732263311_n.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Işık sızması normalleştirilmemeli. IPS glow ise kabul edilebilir fakat ışık sızması asla. Günün sonunda bir monitörde 3-4 ölü piksel bile olsa o günlük kullanımda, oyunda sizi rahatsız etmez. Fakat ışık sızması dizi/film izlerken, kontrastın önemli olduğu oyunları oynarken oldukça rahatsız eder. İşin piyango kısmı bana göre IPS glowun panelde homojen dağılıp dağılmamasıdır. Işık sızması ise bildiğin üretim kusuru. O yüzden kabul edilmemeli diyorum. İade veya değişim talep edin eğer varsa. (Yanlış görmüyorsam aşağılarda var.)

Son düzenleme:
Değişim isteyin fakat, bu olay piyango olduğu için diğer monitör daha da kötü gelebilir.
monitörün cs2'de akıcılığından memnunum ölü piksel testi yaptığımda ölü pikselde çıkmadı ama fotoğraftaki kusurlar/sorunlar can sıkabilir değişim istersem teknik servise yollayalım vs. demesinler direkt iade etmek daha mantıklı olmaz mı

Işık sızması normalleştirilmemeli. IPS glow ise kabul edilebilir fakat ışık sızması asla. Günün sonunda bir monitörde 3-4 ölü piksel bile olsa o günlük kullanımda, oyunda sizi rahatsız etmez. Fakat ışık sızması dizi/film izlerken, kontrastın önemli olduğu oyunları oynarken oldukça rahatsız eder. İşin piyango kısmı bana göre IPS glowun panelde homojen dağılıp dağılmamasıdır. Işık sızması ise bildiğin üretim kusuru. O yüzden kabul edilmemeli diyorum. İade veya değişim talep edin eğer varsa. (Yanlış görmüyorsam aşağılarda var.)
cs2 oynuyorum sadece onda da fotoğraftaki kusur/sorun belli olmuyo ama yine de iade etmek lazım bence sizce de iade etmeliyim dimi

monitörün parlaklığı %100 galiba yüklediğim yazılımında öyle gözüküyo ama parlaklık ayarını değiştirtmiyo mprt veya hdr açık değil fps1 modunda

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-03-04 222529.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-04 222529.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 69
@kuyt5252, @michaelscofield'in dediği gibi bu iş piyango yani bir sonraki alacağın üründe daha fazla da çıkabilir. Bunun garantisini kimse veremez. Görsele baktığımda çok da bir ışık sızması görmüyorum, daha çok IPS glow var ki o zaten günlük kullanımda fark edilmez. Eğer video izlerken, oyun oynarken hiçbir şekilde rahatsız olmuyorsan iade etmek zorunda değilsin. Ben ışık sızması konusunda hassas olduğum için ederdim ama bu zorunda olduğun anlamına gelmez. Bana göre bir iki ölü piksel, IPS glow kabul edilebilir fakat ışık sızması edilemez. Rog Strix laptopta denk gelmiştim dizi/film izlerken gözü çok rahatsız ediyor. Tabii ki bendeki daha fazlaydı, seninkinin konumu ve miktarı pek de rahatsız etmez gibi duruyor. Son karar senindir.

Benim aldığım IPS monitörlerin resimlerini koydum, tam merkezden baktığım sürece karanlıkta gözle bakınca normal görünüyor. Bir tek biraz yukardan bakmaya başladığımda o sağ alttaki turunculuk gözüme geliyor. İçinize sinmediyse bir şansınızı deneyin. Tam ortalı ve biraz uzaktan bakınca gözünüze batan bir parlama görünmüyorsa normaldir. Parlaklığı da makul bir seviyeye çekip bakarsanız daha iyi olur.

Dosya Ekleri

• IMG20251125181909.webp
    IMG20251125181909.webp
    3 MB · Görüntüleme: 71
  • IMG20251217173451.webp
    IMG20251217173451.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 75
Benim aldığım IPS monitörlerin resimlerini koydum, tam merkezden baktığım sürece karanlıkta gözle bakınca normal görünüyor. Bir tek biraz yukardan bakmaya başladığımda o sağ alttaki turunculuk gözüme geliyor. İçinize sinmediyse bir şansınızı deneyin. Tam ortalı ve biraz uzaktan bakınca gözünüze batan bir parlama görünmüyorsa normaldir. Parlaklığı da makul bir seviyeye çekip bakarsanız daha iyi olur.
bu sizin paylaşmış olduğunuz monitör samsung odyssey g4 mü