Bu ikisi arasından Antakya döneri ama sosu basıp nükleer reaktörü döner diye satan esnafların kapısına kilit vurmak lazım. Ülkede adamakıllı dönerci kalmadı.
1-2 kere anca o tarz soslu dönerlerden yemişimdir ve bana hitap etmiyor gibi. Ketçap mayonezli yarım ekmek döner her türlü daha iyi gelir bana ki burada sadece o satılıyor.
Dönerde ketçap ne demek biliyor musun? Şu sosyal medyadaki İtalyan kardeşlerin ananaslı pizza gördüğü olayın aynısı demek benim için.
Ek olarak şunu söylemek istiyorum. Biz iskenderunlular Antakyalıların dönerine mayonezli ekmek deriz, onlarda bizim İskenderun dönerine salatalı ekmek derler.
O kadar fark etmez ki. Genelde hangisi daha ucuzsa onu yiyorum şaka bir yana, benim tercihim Antakya usulü. Tırnak pidesi gibi kalın, yumuşak bir lavaş, en az 120 gram et, bol bol mayonez ve sos. Canım çekti...
Her iki tür dönerin de güzel gittiği farklı durumlar var bence. Tek başıma keyif yapmak istersem ya da arkadaşlarımla dışarıdan bir şeyler yemek istersek Antakya usulü yeriz. İskenderun usulü de daha çok aileyle beraber ya da et tadı almak istersem yerim.
Tamam. Cok farklisiniz. Hatay donere corba ekmek dediniz. Kupkuru ekmek yicem kanzi kafalarina girdiniz. En marjinal sizsiniz. En farkli sizsiniz. En damak tadini seven sizsiniz. Helal olsun size.
Guzel yapan yer bulunursa her ikisi de mukemmeldir. Hatay disinda bir yer gercekten yapabiliyor mu supheli. En son burada Hatay gunu duzenlendi ama adamin kac gram et koydugu belli degildi. Ayrica cok aceleci yapiyordu sira var diye. Parasi da normalin iki katiydi. Almadim o yuzden.
Onceden favorim Iskender idi. Ondan sonra Hatay Doner gelirdi. Şu an fiyatlardan dolayi favorim Hatay Doner. Mukemmel bir sey. Kuru kuru yemiyorsun. Bogazini acitmiyor. Daha tok tutuyor. Daha guzel tadi var. Yaninda hic icecek yokken bile yeniyor. Mukemmel otesi bir sey. Hatay doner icin vazgecebilecegim bir suru seyim var.
Dostlar, kısa bilgi vermek gerekirse İskenderun dönerinde domates, marul, maydanoz, soğan ve klasik sos olur. Antakya döneri ise bana göre mayonezli ekmektir; içinde en az 1 su bardağı kadar mayonez olur, bir de klasik sos.
Size göre hangisi daha iyi veya damak tadınıza uygun?
Sos dediğiniz şey bol bol salça ve baharat. İkisi de kalitesiz, dünden kalanların tekrar takılıp müşteriye servis edildiği hatta Allah bilir çamaşır suyuna bile yatırılan etlerin tatlarını gizlemek için kullanılan bir saçmalık koyuyorlar 30-40 gram tavuk eti(?) üstüne patates yeşillik üstüne de sosu basıyorlar döner diye kitliyorlar. Düzgün yapılmış sossuz "İstanbul döneri" ikisini de döver geçer zaten kaliteli ve taze etle yapılmış, düzgün pişirilmiş bir tavuk döner gayet sulu olur dolayısıyla sosa ihtiyaç duymaz. Ha illa soslu döner yenecekse Çeşnili şubelerinden yenilmesini öneririm.
Tamam. Cok farklisiniz. Hatay donere corba ekmek dediniz. Kupkuru ekmek yiyeceğim kanzi kafalarina girdiniz. En marjinal sizsiniz. En farkli sizsiniz. En damak tadini seven sizsiniz. Helal olsun size.
Guzel yapan yer bulunursa her ikisi de mukemmeldir. Hatay disinda bir yer gercekten yapabiliyor mu supheli. En son burada hatay gunu duzenlendi ama adamin kac gram et koydugu belli değildi. Ayrica cok aceleci yapiyordu sira var diye. Parasi da normalin iki katiydi. Almadim o yuzden.
Onceden favorim ıskender idi. Ondan sonra hatay doner gelirdi. Şu an fiyatlardan dolayi favorim hatay doner. Mukemmel bir şey. Kuru kuru yemiyorsun. Bogazini acitmiyor. Daha tok tutuyor. Daha guzel tadi var. Yaninda hiç icecek yokken bile yeniyor. Mukemmel otesi bir şey. Hatay doner icin vazgecebilecegim bir suru SE'yim var.
Sos dediğiniz şey bol bol salça ve baharat. İkisi de kalitesiz, dünden kalanların tekrar takılıp müşteriye servis edildiği hatta Allah bilir çamaşır suyuna bile yatırılan etlerin tatlarını gizlemek için kullanılan bir saçmalık koyuyorlar 30-40 gram tavuk eti(?) üstüne patates yeşillik üstüne de sosu basıyorlar döner diye kitliyorlar. Düzgün yapılmış sossuz "İstanbul döneri" ikisini de döver geçer zaten kaliteli ve taze ETL'e yapılmış, düzgün pişirilmiş bir tavuk döner gayet sulu olur dolayısıyla sosa ihtiyaç duymaz. Ha illa soslu döner yenecekse çeşnili şubelerinden yenilmesini öneririm.
Her iki tür dönerin de güzel gittiği farklı durumlar var bence. Tek başıma keyif yapmak istersem ya da arkadaşlarımla dışarıdan bir şeyler yemek istersek Antakya usulü yeriz. İskenderun usulü de daha çok aileyle beraber ya da et tadı almak istersem yerim.