wex36

Gelişen
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Anakart: B450M PRO M2 MAX
Elimde Crucial Ballistix 3200 MHz dual 16 GB RAM var. İşlemcimi Ryzen 5 4500'den 5600'e yükselttim, RAM'ler görüntü vermedi. Bayağı her şeyi denedim vs. sonra işlemcinin sitesinde desteklenen bellek faktöründe UDIMM yazdığını gördüm; fakat benim RAM'lerim DIMM, o yüzden çalışmadığını düşündüm ama insanların topladığı hazır R5 5600'lü sistemlerin RAM'lerine baktığımda DIMM de kullanıyorlar. Neden olduğunu çözemiyorum. Sonra burada konu açtığımda arkadaş yardım etti ve eski bir 8 GB UDIMM RAM taktım, çalıştı PC ama insanların 5600'üyle DIMM RAM çalışırken benim neden çalışmasın ki?

Alta eski RAM'in UDIMM olduğunu CPU-Z'den SS bıraktım. Bir de resmi AMD sitesinden R5 5600 özelliklerinden bir SS bıraktım. UDIMM desteklendiğini gösteriyor.

image5600.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Beta sürümünün bir altı var betayı yüklemeli miyim?
Güncelledim, beyaz ve sarı ışık yanıyor görüntü gelmiyor. Ballistix'lerde fakat udimm eski 8 GB'ı taktıgımda geliyor, şaka gibi ya. Bu arada sağ slota eski RAM'i taktıgımda yine aynı şekil beyaz ışık veriyor onda da acılmıyor ama sol slota taktığımda açılıyor masaüstü geliyor, anlamadım gitti.

Ballistix'leri tek tek sağ sol sonra beraber denedim hiçbir şekilde vermiyor görüntü ikisi de.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi ikinci el mi aldınız? İşlemcilerin içerisinde belleğe ulaşan bir bölüm var arızalı olabilir. BIOS son güncel versiyonundaysa işlemcide sorun aramak daha mantıklı.