tolgaderek

Gelişen
Ryzen 5 5600x'ten 7600x'e geçiş yaptım. Anakartımı ve RAM'lerimi de değiştirdim fakat oyunlarda saniyelik fps droplar alıyorum. 5-10 dakika aralıklarla oluyor ve ne yaptıysam çözemedim. Bir fikri olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapıp deneyin, eğer zaten güncelse, BIOS'taki hız değeri ile işletim sisteminde görünen değeri karşılaştırın.

Soğutucunuzun düzgün bir şekilde yerleşip yerleşmediğini ve sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin, gerekirse termal macunu yenileyin.

BIOS güncellemesi yapıp deneyin, eğer zaten güncelse, BIOS'taki hız değeri ile işletim sisteminde görünen değeri karşılaştırın.

Soğutucunuzun düzgün bir şekilde yerleşip yerleşmediğini ve sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin, gerekirse termal macunu yenileyin.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına baktınız mı?
Hocam sıcaklıktan olduğunu düşünmüüyorum. İşlemciyi eco modada aldım 60 dereceyi geçmedi fakat yine drop oldu.

Bios olayını tam anlayamadım. Biosu ilk açtıgımda hız temel hız yani 4.7 mhz gösteriyor fakat görev yöneticisinde 5.3lere kadar çıkıyor. Bence soğutucum düzgün çünkü sıcaklıgım eco modda boşta 45 hatta 40lara kadar düşüyor.

%1 FPS drop mu yoksa normal FPS drop mu ? Videoya çekip atar mısınız?
Hocam atarımda ben radeonun kendi yazılımından bakıyorum öyle çekip atıyımmı başka bi program yükleyip öyle atmamı istermisiniz ?

Son düzenleme:
Radeon yazılımından bakıp, video alıp değerleri atın.
Hocam şöyle bir durum oldu. Ben 2. ekranla beraber kullanıyorudum. Dün size video çekmek için biosdakdi ayarlarımı ve 2. ekranımı kapattım ve ne rustta ne fifada anlık takılma yaşadım. Şansamı oldu bilmiyorum ama sorun bana 2. ekrandan gibi geldi. Böyle bir şeyin olma durumu var mıdır ? 5600x de 2. ekran açık her oyunu donmadan oynuyordum diye bundada öyle olur sandım.