Zarathos

Uzman
Merhaba, iyi sosyaller. AMD Ryzen 2600 işlemciden 5600 işlemcisine yükseltme yaptım. İşlemciyi taktırmadan önce BIOS Update yapmıştım. Şimdi de ne olur ne olmaz diye Windows Update yaptım, işlemci ile ilgili bir şey yapmadı. Bu yeni işlemci için yapmam gereken bir şey var mı?

Windows Update her şeyi kendi halleder sanma, o genelde en temel sürücüleri kurup geçer. Sen direkt AMD'nin sitesine girip en güncel chipset sürücüsünü indir. Bir de işlemci değişince BIOS ayarları bazen kafasına göre sıfırlanıyor, girip bir bak bak RAM'lerin hızı (XMP DOCP) düşmüş mü Hazır girmişken re-size bar falan ne varsa aç, 5000 serisinin ekmeğini sonuna kadar ye. Son olarak bir stres testi yap sıcaklıkları kontrol et, montajda veya macunda bir sıkıntı yoksa keyfine bak. Sistemde bir sapıtma yoksa formatla falan da hiç uğraşma.

Soğutucu yoksa soğutucu alın. Stok soğutucu tutamaz R5 5600 gibi bir işlemciyi, özellikle yaz aylarında sorun olur.
Wraith Prism dahi overclock yapmazsa soğutabilir. Ki işlemcinin 90-95 derece sıcaklıkta çalışması bir sorun değil. Kaybedeceği maksimum frekans 100 MHz falandır. Bütçe varsa alınması mantıklı.

Ufak araştırdım chipseti güncelleyin ne olur ne olmaz denmiş onu da yaptım şimdi. Sanırım yapacak bir şey kalmadı başka. Başarıyla güncellemeyi yaptım.

Ufak araştırdım chipseti güncelleyin ne olur ne olmaz denmiş onu da yaptım şimdi. Sanırım yapacak bir şey kalmadı başka. Başarıyla güncellemeyi yaptım.
Eğer stok soğutucu kullanıyorsan sadece oyunlarda sıcaklıkları bir göz ucuyla takip et, 5600 biraz ısınmayı sever onun dışında her şey okeydir.

Wraith Prism dahi overclock yapmazsa soğutabilir. Ki işlemcinin 90-95 derece sıcaklıkta çalışması bir sorun değil. Kaybedeceği maksimum frekans 100 MHz falandır. Bütçe varsa alınması mantıklı.
Wraith Prism'in sesini duymaya gerek yok. Kasanın hava akışı ya da ortam sıcaklığına göre değişir dediğiniz durum. Antalya'nın 50 derece sıcağında Wraith Prism hiçbir koşulda yeterli olmaz. En azından 500-600 TL'ye bir soğutucu almak şart.

Wraith Prism'in sesini duymaya gerek yok. Kasanın hava akışı ya da ortam sıcaklığına göre değişir dediğiniz durum. Antalya'nın 50 derece sıcağında Wraith Prism hiçbir koşulda yeterli olmaz. En azından 500-600 TL'ye bir soğutucu almak şart.
Maksimum devrinde bile gayet sessiz bir soğutucu, kulağımın dibinde kullandım. Bir sene boyunca yaz sıcağı dahil olmak üzere bilgisayarımdaydı. Bütçe zorlanmayı gerektirecek bir güncelleme değil soğutucu.

Cooler Master'ın kule tipi soğutucusunu kullanıyorum. Birazdan da arkadaşın dediği ReSize BAR özelliğini açacağım.
Fazla fazla yeter.