Bende stutter yaptı, bazı kişilerde stutter sorunu yaşatabiliyor.

Azınlık sanırım bu çünkü herkes hep yüksek puan vermiş.

Ben AM5 için aldım nedeni ise termal macun konusunda oldukça fazla rahatlık sağlaması ve açıkçası 3-4 derece arası fark ettirdi.

Gördüm incelemeleri, o yüzden aldım da yakında sistemi kuracağım o yüzden bir konu açma gereği duydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciler için güçlendirme kitini öneriyor musunuz?

@Ayhan Dönmez

Almasanız daha iyi, faydadan çok zararı var. DRAM hatalarına sebebiyet veriyor, Boot to Boot variance denen sorun olabiliyor. Stutter sebebi de o muhtemelen, RAM (bellek kontrolcü) stabil kalamayınca haliyle stabil olmayan EXPO profili kullanmış oluyorsun. Bunun nedeni de aşırı sıkmaya ve baskıya bağlı pin temasını engellemesi. Haliyle Dual kanal Boot sorunları yaşatabilir ya da ara ara Restart attığında POST Failure ekranı gelebilir. Bunların hepsi bir ihtimal, çok dikkatli monte edildiğinde ve baskı düzgün ayarladığında en iyi senaryoda dahi 2-3 dereceden öteye geçmeyecektir faydası. Macun olayı için genelde tercih edilir ama bilen kesim tarafından tavsiye edilmez. Bir sorun anında sök tak işleriyle uğraşacağım dersen alınabilir, şanslı olman lazım. Tak çalıştır tayfa isen tavsiye etmiyoruz.

Soğutucu temas yüzeyini bir miktar iyileştirebilir, 2-3 derece farkların sebebi aslında odur. Kendi başına AM5 kare soket yapısı nedeniye 2-3 derece düşürmeyecektir. Kullanan çoğu kişi söktükten sonra sıcaklıklarda bir fark gözlemleyemedi. Intel'den farklı soket yapısı, ayrı değerlendirmek lazım. İkisi karıştırılıyor.