Çözüldü İşlemci hızı anlık olarak düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kharov

Uzman
Yer
Pripyat
Selam, yaklaşık 2 haftadır bu sorunu yaşıyorum, sistem çalışıyor esnadayken (gözlemlerime göre genellikle ani RAM yükselişlerinde) işlemci hızım aniden 0.52GHz'ye sabitleniyor ve 9-10 saniye donduktan veya aşırı derecede kastıktan sonra normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor.
Ek olarak sadece bir kereliğe mahsus bilgisayardan 4-5 kısa bip sesi geldi ancak bu seslerin net bir teşhisini yapamadım. Sorunun RAM'ler ile alakalı olduğunu düşünerek EXPO profillerini değiştirip tekrardan denedim fakat bu sorunu hala yaşamaya devam ediyordum. OCCT ile 1 saat boyunca Power stabilite testi gerçekleştirdim ancak herhangi bir dalgalanma görüntüleyemedim, Memtest86 ile test gerçekleştirdiğimde de aynı şekilde hiçbir hata görüntüleyemedim.

Ne kadar araştırma yaparsam yapayım net bir çözüm bulamadım, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • CPU: AMD Ryzen 5 7500F
  • GPU: Zotac GeForce RTX 4070 Super
  • RAM: Crucial Pro 16 GB DDR5-5600 (tek kanal)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dostlar sorunu çözdüm.
Yaşadığım bu sorunun BIOS güncellemesi gerçekleştirdikten sonra olduğunu fark ettim ve bu sebeple BIOS ayarlarını varsayılan ayarlara sıfırladım ve sorun çözüldü.
BIOS ve Chipset güncellemelerini yapın. Eğer sorun devam ederse default RAM ayarları ile tekrar test edin.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dostlar sorunu çözdüm.
Yaşadığım bu sorunun BIOS güncellemesi gerçekleştirdikten sonra olduğunu fark ettim ve bu sebeple BIOS ayarlarını varsayılan ayarlara sıfırladım ve sorun çözüldü.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…