james1983

Becerikli
Selam herkese,

Bir süredir arkadaşımla CS2 oynarken ve Steam sesli chat üzerinden konuşurken garip bir sorun yaşıyorum. Ben aramadan veya lobi grubundan kendi isteğimle ayrılmadığım halde, arkadaşımın ekranında aniden "[Ben] ayrıldı" şeklinde bildirim gidiyor ve hem Steam Chat'ten hem de CS2 lobisinden düşmüş görünüyorum.

İşin garip tarafı:

• Benim ekranımda herhangi bir bağlantı koptu uyarısı çıkmıyor, oyunda kalmaya devam ediyorum.
  • Bu durum sadece bende oluyor, arkadaşımda hiçbir şekilde yaşanıyor.
  • Yanlışlıkla bir tuş kombinasyonuna basmadığımdan eminim.
Bilgisayarımda Ethernet kablosu kullanıyorum. Anlık paket kaybı (packet loss) ve ping değerlerim normal.

Daha önce bu tarz anlık düşme/senkronizasyon sorunu yaşayıp çözen var mı? Ağ ayarlarından veya Steam'den neyi kontrol etmemi önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bu sorun doğrudan internet kopuyormuş gibi durmuyor. Oyun devam ederken karşı tarafta Steam Chat veya lobiden ayrılmış görünüyorsanız, büyük ihtimalle Steam'in arkada, sohbet veya lobi bağlantısı kısa süreli senkron kaybediyor. Ping ve paket kaybı normal görünse bile Steam tarafındaki bu kısa kopma karşı tarafa ayrıldı olarak yansıyor da olabilir. Birkaç şey önereyim, çözebilir belki.

Ayarlar > Arkadaşlar ve Sohbet kısmından, Steam açıldığında arkadaşlara otomatik bağlanma ayarının genelde açık gelir, açık mı diye yine de bir kontrol edin. İşe yarar mı emin değilim ancak indirme önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bir de bu durum sadece CS2 için geçerliyse oyun dosyalarını tekrar doğrulayabilirsiniz. VPN, GoodbyeDPI, özel DNS, antivirüs ağı koruma modülü veya benzeri araya giren yazılımlar varsa geçici olarak kapatıp test edin.