Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertbgc

Uzman
Selamlar,

Uzun süredir CS2'de çözemediğim bir mikro takılma ve mouse hissinin sürekli değişmesi sorunu yaşıyorum. FPS'im yüksek olmasına rağmen oyun akıcı hissettirmiyor. Özellikle mouse hissi bir iyi bir kötü oluyor ve ara ara mikro takılmalar yaşıyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D
  • RTX 5070
  • MSI MAG B650 Tomahawk WiFi
  • 32 GB DDR5 6000 CL30
  • Windows 11
Şu ana kadar temiz format attım, BIOS'u güncelledim ve USB tarafında tek tek eleme yöntemiyle testler yaptım. Mouse, klavye ve diğer USB cihazlarını tek tek çıkarıp denedim. Ayrıca kasanın ön USB 3.0 bağlantısını anakarttan sökerek ve kasa içindeki RGB/fan hub bağlantılarını çıkararak da test yaptım.

LatencyMon'da sürekli Wdf01000.sys en yüksek DPC gecikmesini gösteriyor. Windows Performance Analyzer (WPA) ile aldığım ETL kayıtlarında ise USBXHCI.sys dikkat çekiyor.

Teknik olarak bu konuda uzman değilim. Uzun süredir çözüm aradığım için araştırarak ve deneye deneye bu aşamaya kadar gelebildim. Analizleri de ChatGPT'nin yönlendirmesiyle yaptım. Eğer paylaştığım kayıtlar arasında dikkatinizi çeken bir nokta varsa veya farklı bir test yapmamı önerirseniz memnuniyetle denerim.

Bu sorunu yaşayan veya çözebilen oldu mu? Özellikle Wdf01000.sys ve USBXHCI.sys ile ilgili benzer bir problem yaşayan varsa nasıl çözdüğünü öğrenmek isterim. Uzun süredir uğraşmama rağmen hâlâ çözümünü bulamadım.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

@Recep Baltaş abi, gerekirse kasamı sana bile getirebilirim. O kadar nefret ettim bu işten; anakart, ekran kartı, işlemci bile değiştirdim. Sorun onlardadır diye veya başka uzman bir arkadaş bakmak isterse ona da götürebilirim. İstanbul'dayım.

image.webp

image (2).webp

image (1).webp

image (9).webp

image (8).webp

image (7).webp

image (6).webp

image (4).webp

image (3).webp

image (5).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konu çözüldü arkadaşlar.
Sorunun kaynağı düşündüğüm gibi Wdf01000.sys veya USBXHCI.sys değilmiş. Uzun süre USB, BIOS ve Windows tarafında denemeler yaptım ancak asıl sebep RAM ayarı çıktı.

BIOS'ta Hynix Performance Profile kullanıyordum. Bu profili kapatıp RAM'i EXPO profili ile çalıştırdıktan sonra CS2'de yaşadığım mikro takılmalar ve sürekli değişen mouse hissi tamamen düzeldi.

Eğer benzer sorun yaşayan varsa ve Hynix Performance Profile kullanıyorsa, EXPO ile denemesini tavsiye ederim. En azından benim sistemimde sorun bu şekilde çözüldü.

Yardımcı olmaya çalışan herkese, özellikle önerilerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. @X99 @YXEL teşekkürler hocam.
Konu çözüldü arkadaşlar.
Sorunun kaynağı düşündüğüm gibi Wdf01000.sys veya USBXHCI.sys değilmiş. Uzun süre USB, BIOS ve Windows tarafında denemeler yaptım ancak asıl sebep RAM ayarı çıktı.

BIOS'ta Hynix Performance Profile kullanıyordum. Bu profili kapatıp RAM'i EXPO profili ile çalıştırdıktan sonra CS2'de yaşadığım mikro takılmalar ve sürekli değişen mouse hissi tamamen düzeldi.

Eğer benzer sorun yaşayan varsa ve Hynix Performance Profile kullanıyorsa, EXPO ile denemesini tavsiye ederim. En azından benim sistemimde sorun bu şekilde çözüldü.

Yardımcı olmaya çalışan herkese, özellikle önerilerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. @X99 @YXEL teşekkürler hocam.

Çözüm
Konu çözüldü arkadaşlar.

@X99 MSI kartları ayarlama rehberi çekmek lazım bir tane, rehber uzun olduğu için insanlar okumaya üşeniyor ya da yeterli kişiye ulaşamadı muhtemelen. AM5=RAM'dir, bir de MSI ile birleştirince akla başka bir şey gelmemeli.

MSI kartları ayarlama rehberi çekmek lazım bir tane, rehber uzun olduğu için insanlar okumaya üşeniyor ya da yeterli kişiye ulaşamadı muhtemelen. AM5 = RAM'dir, bir de MSI ile birleştirince akla başka bir şey gelmemeli.
Daha birkaç gün önce, gençlere biraz yüklendim, AM5 demek RAM ve BIOS stabilitesi demek diyerek, sebebini de açıklayarak yazdım. O yazılanın üzerine, hemen Tomahawk'la CL36 RAM önerildi. Algılar kapalı, rehber yeteri kitleye ulaştı, farklı forumlarda konuşuluyor. Son bir ayda dışarıdan gelen çok kullanıcı var, editörlerin videoları daha ağır basıyor sanırım. Kullanıcılar sistem boot etmeden durumu anlamıyor; illaki bir arıza çıkacak, o zaman anlıyorlar. MSI anakart neden alınmamalı diyerek bir rehber ya da konudan ziyade, neden sürekli ASUS ve Gigabyte öneriyoruz, gibi bir rehber yapılabilir. Konulardan canlı örnek çıkar zaten hocam.