Setto

Çalışkan
Merhaba,

Sistemi toplayalı 1 hafta oldu, özellikle işlemci gerektiren oyunlarda takılmalar yaşıyorum. Bu durum Valorant'ta adamla çatışırken oluyor, CS'de daha az oluyor. AAA oyunlarda ise çok nadir oluyor.

Ekran kartını ve işlemciyi 30 dakika boyunca stres testine soktum:

İşlemci 83 dereceyi geçmedi, frekanslarda düşüş olmadı. Ekran kartı 79 dereceyi geçmedi, MHz kesmedi. İnternetten baktığımda ikisinin de MHz değerinin oldukça normal olduğunu gördüm. SSD'nin sağlığı %100, testi de normal geçti.
DDU ile silip yükledim. EXPO açık, Reddit sayfalarından gördüğüm kadarıyla PBO'yu kapayıp global C-state'i hem kapalı hem açık hem Auto olarak denedim, fayda vermedi. BIOS güncel, format attım, fayda vermedi.

• Ekran kartı: RTX 5070.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7800X3D.
  • RAM: G.Skill 2x16 GB DDR5 CL30 RAM.
  • SSD: Crucial 1 TB M.2 SSD.
  • Anakart: ASUS Prime B850M-K.
  • PSU: Asus TUF Gaming 850W+ Gold
  • Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 240 MM
  • İşletim sistemi: Windows 11

Son düzenleme:
Merhaba,

Sistemi toplayalı 1 hafta oldu, özellikle işlemci gerektiren oyunlarda takılmalar yaşıyorum. Bu durum Valorant'ta adamla çatışırken oluyor, CS'de daha az oluyor. AAA oyunlarda ise çok nadir oluyor.

Ekran kartını ve işlemciyi 30 dakika boyunca stres testine soktum:

İşlemci 83 dereceyi geçmedi, frekanslarda düşüş olmadı. Ekran kartı 79 dereceyi geçmedi, MHz kesmedi. İnternetten baktığımda ikisinin de MHz değerinin oldukça normal olduğunu gördüm. SSD'nin sağlığı %100, testi de normal geçti.
DDU ile silip yükledim. EXPO açık, Reddit sayfalarından gördüğüm kadarıyla PBO'yu kapayıp global C-state'i hem kapalı hem açık hem Auto olarak denedim, fayda vermedi. BIOS güncel, format attım, fayda vermedi.

• Ekran kartı: RTX 5070.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7800X3D.
  • RAM: G.Skill 2x16 GB DDR5 CL30 RAM.
  • SSD: Crucial 1 TB M.2 SSD.
  • Anakart: ASUS Prime B850M-K.
  • PSU: Asus TUF Gaming 850W+ Gold
  • Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 240 MM
  • İşletim sistemi: Windows 11
Aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyoruz. BIOS ayarlarını kurcaladın mı hiç? NVIDIA denetim masası ayarların ne durumda? Online oyunlarda yaşıyorsun anladığım kadarıyla, bu durum doğru mudur? CS'de botlarla bir haritaya girdiğinde de aynı gecikme oluyor mu?