İşlemci ve ekran kartında sorun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

firatttrta

Çalışkan
Merhaba, ben sıfır 2. el karışık bir sistem toplayacağım. Anakart, RAM, SSD gibi parçalar 0 ama ekran kartı ve işlemciyi dolaptan almayı düşünüyorum ama aklıma takılan ben sıfır parcaları topladıktan sonra işlemciyi denemek için ekran kartına ekran kartını denemek için işlemciye ihtiyacım var. İkisini bir takarsam sorun çıkarsa sorunun nerede olduğunu nasıl anlayacağım? Nasıl kanıtlayacağım işlemci kutusunu açarken video çekeceğim ama normalde takarken de video çekecektim ama yukarıda dediğim gibi bilen biri yardım ederse çok mutlu olurum.

İşlemci bozulması zor bir şey ama test icin en mantıklı yöntem stres testleri, İşlemci bazlı render testleri ve oyun. Uyumluluk listesi içindeki belleklerle sorunsuz çalışıyor mu buna da bak. Hepsinden once fiziksel bütünlüğünü kontrol etmeyi unutma. Hafif cizilmeler olabilir sorun değil.

Ekran kartı icin de OCCT'nin VRAM vb. testlerini yapmalisin, uzun süreli Furmak testi de yapılmalı. Bunların dışında yine render almaya çalış ve oyun oyna. Isındığı kadar isinsin, yük altında canını oku. Bir kart oyunda yanarken 3 saat gitmediyse muhtemelen gitmez.

Faturalı ve garantisi devam ediyorsa o zaman her sey daha iyi olur.

İşlemci icin aidata 64 Extreme ile 40-60 dakika test yapın ekran kartı FurMark vk formatinda aynı süre.

Elinize sağlık ama benim aklıma takılan ben hem CPU hem GPU için 2. el alacağım fakat bilgisayar açılmazsa sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlarım nasıl bozulduğunu kanıtlarım anlamında evet bu yazdığınızı bilgisayar açıldıktan sonra yapacağım.

İşlemci icin aidata 64 Extreme ile 40-60 dakika test yapın ekran kartı FurMark vk formatinda aynı süre.

Elinize sağlık ama benim aklıma takılan ben hem CPU hem GPU için 2. el alacağım fakat bilgisayar açılmazsa sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlarım nasıl bozulduğunu kanıtlarım anlamında evet bu yazdığınızı bilgisayar açıldıktan sonra yapacağım.

Anakartta yanan ışıklara gore de anlayabiliriz, baska türlü de ama en iyisi konu açmak olur o zaman. Alacağın islemci ve anakart BIOS sürümünün de uyumlu olmasına dikkat et.

Açılmazsa islemcidir veya PSU.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…