Shanverdy

Uzman
İki gün önce Trendyol üzerinden, "yetkili satıcı" ibaresine güvenerek MSI MPG B550 anakart siparişi verdim. Sorun yaşamamak adına kutu açılışını video kaydına aldım. Kutuyu açtıktan sonra vida deliklerinin çevresinde dairesel izler fark ettim.

Satıcıya durumu belirttiğimde; "ürünlerimiz sıfır, kapalı kutu olarak gelip o şekilde satılmaktadır" şeklinde bir yanıt aldım. Ancak elimde açılış videosunun olduğunu söylediğimde karşı tarafın tavrı değişti. Bunun bir üretim hatası olabileceğini belirttiler ve ürünü deneyip denemediğimi sordular. Arızalı değilse kullanabileceğimi, aksi halde iade edebileceğimi söylediler.

Bu mesajlaşmalardan sonra açıkçası ürünü denemek istemiyorum. Sizce bu aşamadan sonra denemek mantıklı mı?

Vida deliklerinin çevresini gösteren bir fotoğraf da yükledim, inceleyebilirsiniz. Kutu içeriği tam ancak bu izler; kartın daha önce montajlandığını, iade edildiğini ve sonrasında tekrar satışa sunulduğunu düşündürdü.

3.webp
2.webp
1.webp

Kim bu satıcı? İnadına iade edin. İşlerine gelince sıfır kapalı kutu oluyor.
Satıcı "Tekramarket" hocam. Yetkili satıcı ibaresi vardı, kartıma taksit olduğu için Trendyol üzerinden almayı tercih ettim ama içim rahat değildi açıkçası. Yani açarken böyle bir şey olacağını tahmin ediyordum. İade talebini oluşturdum kargoya vermeye gidiyorum.

Satıcı "Tekramarket" hocam. Yetkili satıcı ibaresi vardı, kartıma taksit olduğu için Trendyol üzerinden almayı tercih ettim ama içim rahat değildi açıkçası. Yani açarken böyle bir şey olacağını tahmin ediyordum. İade talebini oluşturdum kargoya vermeye gidiyorum.

Elektronik ürünlerde Trendyol yerine Amazon ve Hepisburada tercihim olur hep. En azından iade ve değişim konusunda daha rahat edersiniz. İkinci olarak da ürün belli ki teşhir ürün. Başkasının iade ettiği ürünü göndermiş olma ihtimalleri çok yüksek. İade hakkınız var. Hakkınızı sonuna kadar kullanın.

Elektronik ürünlerde Trendyol yerine Amazon ve Hepisburada tercihim olur hep. En azından iade ve değişim konusunda daha rahat edersiniz. İkinci olarak da ürün belli ki teşhir ürün. Başkasının iade ettiği ürünü göndermiş olma ihtimalleri çok yüksek. İade hakkınız var. Hakkınızı sonuna kadar kullanın.
Bende Amazon veya Hepsiburada tercih ederdim normalde ancak hem fiyatı hem de peşin fiyatına taksit yapması dolayısıyla Trendyol üzerinden satın almak istedim. Ürünü birazdan iade için kargoya teslim edeceğim. Para iadesi sonrası kartı GamingGenTR'den almayı düşünüyorum.

Bende Amazon veya Hepsiburada tercih ederdim normalde ancak hem fiyatı hem de peşin fiyatına taksit yapması dolayısıyla Trendyol üzerinden satın almak istedim. Ürünü birazdan iade için kargoya teslim edeceğim. Para iadesi sonrası kartı Gaming.Gen.TR'den almayı düşünüyorum.

Bu tarz durumlarda Hepsiburada ve Amazon için Kuveyt Türk öneririm. Onun dışında Yapı Kredi Hepsiburada kart her şeye peşin fiyatına taksit yapıyor. Ama limit artırımı için 6-9 ay boyunca kullanmanız gerekiyor. Satıcı odaklı değil site odaklı taksitli kartlar kullanın hocam.

Bu tarz durumlarda Hepsiburada ve Amazon için Kuveyt Türk öneririm. Onun dışında Yapı Kredi Hepsiburada kart her şeye peşin fiyatına taksit yapıyor. Ama limit artırımı için 6-9 ay boyunca kullanmanız gerekiyor. Satıcı odaklı değil site odaklı taksitli kartlar kullanın hocam.
Normal şartlarda Bankkart kullanıyorum ve Amazon peşin fiyatına taksit yapıyor olarak gösteriyor ancak sanıyorum ki kart Troy olduğundan dolayı taksit yapmıyorlar. Sebebini çözemedim ancak bizim ödeme altyapımız için herhangi bir çalışma yapmamışlar sanırım. Sonraki süreç için önerilerinizi dinleyeceğim hocam vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Daha önce arkadaşım Tekramarket ile benzer bir sorun yaşamıştı. Sizin yaşadığınız durum istisna değil de adamların standart prosedürü olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce arkadaşım Tekramarket ile benzer bir sorun yaşamıştı. Sizin yaşadığınız durum istisna değil de adamların standart prosedürü olabilir.
Hocam anlamadığım şey bu insanlar kusurlu ürün gönderip nasıl vicdanen rahat olabiliyorlar. Bana karşı dürüst olsa anlayacağım ama sıfır ürün adı altında satış yapıp birde sıfır ürünmüş gibi konuşmak başka bir seviye. Antistatik poşetteki bant dahi daha önce açıldığını gösteriyorken bana ürünün sıfır olduğunu savunmaları, video kaydı olduğunu belirtmemin ardından "üretim hatası" olabileceğini belirtmeleri vesaire komik geliyor. Hani şu izlere üretim hatası demek ironik.