İşlemciye önem veren oyunlar için i5 13400F yerine işlemci önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cat6
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 265
  • Etiketler Etiketler
    #işlemci
Bütçe
10.000 - 13.000

Cat6

Üyecik
1 yılı geçkin süredir Intel i5 13400F işlemciyi kullanıyorum ve artık bana CS2 gibi işlemciye yönelik oyunlarda yetersiz kalmaya başladı. Bunu için elimdeki işlemciyi satıp üstüne biraz daha para koymayı düşünüyorum. Ancak donanım hakkında pek bilgim bu yüzden hangi işlemciyi almam konusunda pek fikrim olmadığını söyleyebilirim.

Sistem bileşemlerim aşağıda:
  • Anakart: MSI H610M-E
  • Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB.
  • RAM: 16 GB (işlemciyle beraber 32 GB yapacağım)
Bazı araştırmalarıma karşın Intel i5 13600K veya Intel i5 13700K tavsiye ettiler. Doğru bir seçim yapmak istiyorum, ayrıca AMD'ye geçiş yapamam bütçem kısıtlı. Yaklaşık 2 sene kadar beni idare edecek CS2'de yüksek daha FPS oynatacak (şu anki FPS 230 240) bir işlemci istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bütçe 13K deyip AMD nasıl geçemiyorsunuz anlamadım? O soket için takacağın maksimum takmışsın zaten. Ölü yatırım olur. Eğer değiştireceğim diyorsanız i7-14700F öneririm.

230-240 FPS nasıl yeterli değil onu anlamadım. 360 Hz monitörün falan mı var? Anakartın giriş seviye haberin olsun. ₺13000'ye AM5'e geçilir. Intel'de ısrarcıysan 13600K'nın üstüne pek gerek yok, çok fazla fark göreceğini de sanmıyorum.

O anakarta K serisi takmaya gerek yok. En mantıklı seçenek i7 14700F ama soğutucu da lazım. Unutma, stok ile soğumaz.

Bu arada anakart, RAM ve işlemcini 2. elde satsan yerine AMD sistem çıkıyor. 7500F, 14400F'ten yüksek FPS veriyor, özellikle CS'de. İşlemciyi 9600X yaparsan daha da artacaktır FPS.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunu tavsiye eden ya da söyelyen olmamıştı teşekkürler AMD sisteme geçebilyorsam benim için daha iyi olur bunun için hangi anakarta geçebilirim ki? Ayrıca dediğim gibi donanımla alakalı pek bir şey bilmiyorum araştırmalarım yanlış olabilir o yüzden AMD'nin hangi çeşit işlemcisi daha uygun olur.

Sistemi komple satmayı bir ara düşünmüştüm belki de komple sistemi satıp yeni bir sisteme geçmek daha iyi olabilir.

İyi bir fiyata satabilirsen sat yoksa yukarıda önerdiğim bileşenler bile AM5 için yeterli giriş seviye parçalar. CS2'deki FPS farkını da hissedersin.

Giriş seviye için: 7500F işlemci - A620 veya B650 anakart - 16GB x 2 6000MHz CL 30 RAM öneririm.

iGPU'ya önem veriyorsan 7600'de tercih edilebilir. Akakçe üzerinden bakıldığında aradaki farka değer. B650M-R veya B650M-K gibi giriş seviyesi bir B650 işini rahatlıkla görür. @Cat6

Mevcutta kullandığın bir soğutucu yoksa 16 GB RAM'le bir süre takılmanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…