Bu ayar %100 iken acayip ısınıyor. %99'a çekince ısınmıyor ve en ufak bir FPS kaybı da yaşamıyorum. Bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?Ömer_Yeter
Yetkin
Yüzde 1'den zarar gelmez bence.İşlemcinizden de biraz bahsederseniz daha iyi olur.
İşlemci modeli ve soğutucu nedir?
Ryzen 5 9600X, Rampage Helios C15(pişmanlık) ile kullanıyorum.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Bir zararı olmaz.
Zararı olmaz. Soğutucuyu da değiştirsiniz müsait olunca.Ryzen 5 9600X, Rampage Helios C15(pişmanlık) ile kullanıyorum.
Ömer_Yeter
Yetkin
Ryzen 5 9600X, Rampage Helios C15(pişmanlık) ile kullanıyorum.
Herhangi bir negatif durumla karşılaşmazsınız o zaman.
Elma ısıran
Üstün
Yanlış bilgi: Performans farklı CPB'den dolayı oluşmakta.
Zarar olmaz. Tam aksine işlemcinin ömrünü uzatırsın daha az ısındığı için. Ben de böyle kullanırdım Windows kullandığım zamanlarda. Cidden kayda değer bir fark oluşuyor sıcaklık anlamında. Performans kaybı da hissedilmiyor %1 ile.
Son düzenleyen: Moderatör:
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
İşlemciden bağımsız bu ayar laptoplarda sıklıkla oynadığım hatta farklı değerler ile güç profilleri oluşturduğum bir ayar. Sessizliği fazla performanstan öncelediğim zaman en yüksek işlemci ayarını daha da düşürüyorum. Ayrıca en düşük işlemci durumunun arttırılmasına karşıyım ben şahsen. İşlemciyi sürekli tam performans çalıştırmak sadece daha fazla elektrik harcayıp ısı üretecektir. %5 yapıp bırakın. %100 ya da %99 olmasının size pratikte hiçbir faydası olduğunu düşünmüyorum.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-