Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1449

Üstün
IMG_7757.webp

İyi akşamlar hocalarım. Yeni parçalarım geldi. Montajını yaptım. İşlemciyi takarken yamuk taktım, sonra yuvasına oturttum. Pinleri yamulmuş mudur? Bir de ben anakartı vidalarken tırnağım devrelerin üstünden geçti. Çizilmiş midir? Ben bir şey göremedim.
IMG_7758.webp

Sistem:
AMD Ryzen 5 9600X
MSI Pro B840-P
Crucial Pro 24 GB 6000 MHz

Çözüm
Tırnak meselesinin bir zararı olmayacak merak etme. Ancak işlemci konusunda Prime95 veya OCCT üzerinden işlemci testi gerçekleştir. Testi yapmadan önce BIOS ayarlarını sıfırla, yani işlemcin için OC ayarları olmasın. Sıcaklık artışı sebebiyle kapanma senaryosu dışında herhangi bir nedenle hata alırsan pinlerin yamulmuş olmasından şüphelenebilirsin.
Tırnak meselesinin bir zararı olmayacak merak etme. Ancak işlemci konusunda Prime95 veya OCCT üzerinden işlemci testi gerçekleştir. Testi yapmadan önce BIOS ayarlarını sıfırla, yani işlemcin için OC ayarları olmasın. Sıcaklık artışı sebebiyle kapanma senaryosu dışında herhangi bir nedenle hata alırsan pinlerin yamulmuş olmasından şüphelenebilirsin.

Çözüm
Thermalright fan istettim hocalarımın tavsiyesiyle, yarın çalıştırdıktan sonra haber ederim.

Çıkarttım baktım yamulmamış geri taktım teşekkür ederim.

Son düzenleme: