Aslında tüm devletler birleşip, tek millet tek ülke tek dil olacak. Ancak o zaman insanlık zaman makinesi bulur :D.
Onun için ilk önce soykırım yaparak milyarlarca insanı öldürdükten sonra insanların beynini yıkaman lazım.
Fikir güzel ama maliyetli.

Onun için ilk önce soykırım yaparak milyarlarca insanı öldürdükten sonra insanların beynini yıkaman lazım.
Fikir güzel ama maliyetli.
Ayhan Tarakcı adlı bir YouTube kanalında izlemiştim. İnsanlar neden Mars'a gitmeli ve bu kadar para harcamalı diye. Cevabı şuydu, bu dünyada insanlar birbirine hayır etmiyor demiştir. Ben bi' etkilendim orada.

Zaten bir şekilde insan olarak gelmişiz bu dünyaya ama her bir tarafımızı kısıtlıyorlar.

Aslında tüm devletler birleşip, tek millet, tek ülke, tek dil olacak. Ancak o zaman insanlık zaman makinesi bulur :D.
Zaman makinesi için gerekliliği tartışılır ama insanlığın böyle kolektifleşmesine gerek yok. Herkes doğduğu coğrafyada yaşayabilir turist gibi başka kültürleri tanımak için uçakla gidip gezebilir. Tekleşme çeşitliliği bozar ve hayat sıkıcı hale gelir.

Temel sorun, sığınmacıların ülkelerindeki sorunu ile başka ülkelerin de bundan zarar görmesi olabilir. Suriye'de iç savaş vardı Türkiye zarar gördü. Aslında Suriye'den gelenlerden kültür problemi pek yaşanmadı ekonomik olarak yaşandı. Türkiye'de Arap kültürü zaten mevcuttu sadece biraz daha popüler haline geldi.

Sığınmacıların çokluğu bir ülkenin kültürünü, yaşanmışlığını elinden alabiliyor. Sığınmacı sorununu çözmek için biraz empati yapmak gerekiyor. Sorunu olan ülkelerde sorunu çözmek gerekiyor, burada Amerika veya Avrupa gibi olmamız lazım.

Ülkede savaş, ekonomi, işsizlik gibi sorunlar varsa insanların buradan göçmesi gayet anlaşılabilir bir şey. Sıkıntı olan şey bunun uzun süreli ve sürekli hal olması. Çözüm ise o ülkelerdeki sorunların çözülmesi ve bu çözülmeye ülkelerin destek çıkması. Destek çıkması hususu önemli, sömürgecilik olmayacak. Yukarıda bahsettiğim gibi Avrupa gibi olmamak lazım. Sömürünce gene kendi ülkesinin demografik yapısı bozuluyor, örneğin Fransa.

Sığınmacıların ülkelerindeki ekonomik, özgürlük, hukuk gibi alanlarda destek çıkmak iyi bir başlangıç olabilir. En azından daha yaşanılabilir hale getirilmesi gerekiyor ki mülteci sorunu fazla yaşanmasın.

Irkçılığa gerek yok, herkes doğduğu yerde yaşayabilir veya kendi tercihiyle gideceği yere uyum sağlayabilir. Zaten ırk diye bir şey yok, hepimiz aynıyız sadece bizi farklı kılan şey coğrafya, kültür gibi etkenler. Bunları da zamanla uyum sağlanarak aşılabilir.

Ayhan Tarakcı adlı bir YouTube kanalında izlemiştim. İnsanlar neden Mars'a gitmeli ve bu kadar para harcamalı diye. Cevabı şuydu, bu dünyada insanlar birbirine hayır etmiyor demiştir. Ben bi' etkilendim orada.
Haksızlar da diyemezsin, dünyanın hali ortada ama elit kesimin oluşturacağı koloni düşüncesi bile ilgi çekici.
Zaten bir şekilde insan olarak gelmişiz bu dünyaya ama her bir tarafımızı kısıtlıyorlar.
Öyle. 🤷🏿