ISP’den gelen fiberi doğrudan bilgisayara takıp sonlandırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Majdev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 246

Majdev

Yetkin
Makaleler
2
Herkese merhaba, bir çılgınlık yapıp ISP’den gelen fiberi doğrudan bilgisayara takıp sonlandırmayı planlıyorum. Fakat elimdeki Asus SFP kartı MA5671A‘yı desteklemedi. Elinde 2.5G MC veya PCI SFP kartı olan ilan açarsa anlaşırsak satın alabilirim bilginize.

Aktif kullanılan bilgisayar ile yapacaksan PPPoE vlan server kurup internete çıkarsın fakat bazı routing sorunları çıkabilir pratik olmayabilir haberin olsun.
Kullanılmayan bir bilgisayar ile pfSense kurularak kullanılabilir.

Yazdığından merak edip MikroTik'ten çıkarıp G-010S-P'yi Intel X520 Dual SFP PCI karta takıp denedim IP alıyor. Auto negat arayüz oto 2.5G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki ürünün tam bilgilerini paylaşır mısınız?

@Majdev merakımı yenemedim PC'ye kernel Linux'tan PPPoE server papchap user Pass auth edip ardından vlanı 35 olarak girdim, şöyle garip bir şey var web&uygulama fark etmeksizin sunucu bağlantısı veya DNS error veriyor yani nete çıkmıyor IP almama rağmen, fakat 1.1.1.1 veya Telekom'un Speedtest'e ping attığımda response alıyorum.

Hızda bir gelişme oluyor mu peki?

Hızda bir gelişme oluyor mu peki?

Hiçbir şekilde bant genişliği test edemiyorum dış dünyaya. Telekom Speedtest derken IP pingi attım.
SFP ve SFP kart arasında bağlantı 2.5G ve IP alabiliyorum bu IP internete çıktığım kendi IP'im fakat sadece icmp ping atabiliyorum gibi gözüküyor.

Sizdeki PCI kartından temin etmeye çalışacağım. MikroTik OS kurup bilgisayarı router olarak kullanmayı deneyeceğim.

Sizdeki PCI kartından temin etmeye çalışacağım. MikroTik OS kurup bilgisayarı router olarak kullanmayı deneyeceğim.

Bence bilgisayar sadece PPPoE ve vlan ile routing yönlendirme yapamıyor gibi yoksa IP alamazdım.
Herhangi bir router yazılımı (pfsense%mikrotik router OS) kurularak nete çıkılabilir router OS değil fakat PfSense'de garanti olacaktır. Önceden eski laptopa yükleyip kullandım. Fakat ben denemiyeceğim kişisel aktif bilgisayarım.

Bende Intel Nuc var. Wifi kartını PCI portuna çevirip onada SFP kartı takarsam çok itopik olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…