Detaylar
Kim cevapladı?swampdesert
Gelişen
Sende ONT cihazı yok mu? Benim bildiğim kadarıyla eski kurulumlarda daire içinden çıkan fiber (OBK) kablolar bina merkezindeki ankastre/dağıtım kutusuna (ODF — Optical Distribution Frame) bağlanıyordu; burada operatörün omurga (backbone) fiberi ile sonlandırılıyordu. Yeni sistemlerde ise bina girişindeki bu dağıtım noktasından katlara kadar OBK çekiliyor, her kata küçük bir sonlandırma kutusu (genelde fiber patch box veya kat sonlandırma kutusu) yerleştiriliyor. Buradan da dairelere ayrı OBK hatları dağıtılıyor.
Bu sayede ev içindeki OBK kablosu zarar görürse, yeniden bina girişine kadar kablo çekmek yerine sadece kata/kat sonlandırma noktasına kadar müdahale edilip bağlantı yeniden yapılabiliyor. Kurulum ve arıza müdahalelerini de kolaylaştırıyor.
Bu sayede ev içindeki OBK kablosu zarar görürse, yeniden bina girişine kadar kablo çekmek yerine sadece kata/kat sonlandırma noktasına kadar müdahale edilip bağlantı yeniden yapılabiliyor. Kurulum ve arıza müdahalelerini de kolaylaştırıyor.
Son düzenleme:
Gece
Üstün
ONT cihazı da var tabii, fotoğraftaki sarı kablo ONT'ye gidiyor doğrudan. Ancak bahsettiğiniz in aksine katlarda kutu yok.Sende ONT cihazı yok mu? Benim bildiğim kadarıyla eski kurulumlarda daire içinden çıkan fiber (OBK) kablolar bina merkezindeki ankastre/dağıtım kutusuna (ODF — Optical Distribution Frame) bağlanıyordu; burada operatörün omurga (backbone) fiberi ile sonlandırılıyordu. Yeni sistemlerde ise bina girişindeki bu dağıtım noktasından katlara kadar OBK çekiliyor, her kata küçük bir sonlandırma kutusu (genelde fiber patch box veya kat sonlandırma kutusu) yerleştiriliyor. Buradan da dairelere ayrı OBK hatları dağıtılıyor.
swampdesert
Gelişen
Anladım, o zaman sizde kat sonlandırma yok, OBK doğrudan daireye kadar çekilmiş. Muhtemelen ellerinde yeşil SC/APC uç olmadığından, bir çözüm olarak ev içine küçük bir kutu koyup oradan hazır patch cord ile ONT’ye bağlantı yapmışlar gibi duruyor.ONT cihazı da var tabii, fotoğraftaki sarı kablo ONT'ye gidiyor doğrudan. Ancak bahsettiğiniz in aksine katlarda kutu yok.
Gece
Üstün
Sizinki ilk mesajınızda anlattığınız gibi mi?Anladım, o zaman sizde kat sonlandırma yok, OBK doğrudan daireye kadar çekilmiş. Muhtemelen ellerinde yeşil SC/APC uç olmadığından, bir çözüm olarak ev içine küçük bir kutu koyup oradan hazır patch cord ile ONT’ye bağlantı yapmışlar gibi duruyor.
Bu biraz da keyfî bir durum.
Kuruluma gelen ekibin nasıl yoğurt yediğine bağlı olarak değişiyor. Açıkçası ben bu kutuyu önermiyorum. Bazı teknisyenler, sonlandırma yaparken tam soyamayabiliyor ya da soketi takarken tam oturtamayabiliyor.
İlk etapta bana da bu kutuyla koyacaklardı ama ben istemedim. Direkt dış kablodan ONT'ye girdiler.
Kuruluma gelen ekibin nasıl yoğurt yediğine bağlı olarak değişiyor. Açıkçası ben bu kutuyu önermiyorum. Bazı teknisyenler, sonlandırma yaparken tam soyamayabiliyor ya da soketi takarken tam oturtamayabiliyor.
İlk etapta bana da bu kutuyla koyacaklardı ama ben istemedim. Direkt dış kablodan ONT'ye girdiler.
swampdesert
Gelişen
Evet, bahsettiğim altyapı sistemi artık yeni çekilen binalarda standart olarak kullanılıyor. Paylaştığınız resimdeki kutunun benzerleri, her katta o kattaki daire sayısına göre (örneğin iki daire varsa iki çıkışlı olacak şekilde) konumlandırılıyor.
Bende ondan yok, router harici sadece şu cihazdan var. 3-4 ay önce bakır altyapıdan tam optik altyapıya geçtim.
Son düzenleme:
Daha gelmedi ya. Kabloyu cektiler ve binaya kabloyu oylece biraktilar bizde.
iCharlsOfficial
Başarılı
Bizde de aynı durum ya. Kabloyu çektiler fakat ne kutu var ne başka bir şey. Okuduğuma göre 1-2 ay içerisinde tam kurulum yapılıyormuş bazen şansa 1-2 hafta içinde.Daha gelmedi ya. Kabloyu cektiler ve binaya kabloyu oylece biraktilar bizde.
Yeni konular
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-