ISS fark etmeksizin yaşanan paket kaybı ve lag

CGS

Becerikli
Bugüne kadar 4 adet internet servis sağlayıcısı denedim. Hepsinde de packetloss, high latency, lag, ping spike, jitter sorunu vardı. Forumlarda görüyorum, bu bahsettiğim ağ sorunları bazı kullanıcılarda olmayabiliyor. Acaba bu ağ sorunlarının bazı standart kullanıcılarda olup bazılarında olmaması tamamen şans faktörüne mi bağlı? Kullanılan yoğun ağ trafiğinden dolayı firmaların cihazlarının bu sıkıntıları çıkardığını düşünmeye başladım. Eğer sorun trafiğin fazla olmasından kaynaklanıyorsa o bölgede daha az yoğun kullanılan bir firmaya geçsem bu ağ sorunlarını yaşamam diye düşünüyorum, doğru mudur? Bunun dışında sorunumu çözecek gibi durmuyorlar. Hangi firmayla görüşsem, bir kriterimiz var sizin sorun diye tabir ettiğiniz şeyleri bizler sorun olarak görmüyoruz dolayısıyla ağınızda bir sorun bulunamadı deyip genel merkezden geri çeviriyorlar. Bu konuda sorunsuz bir network için ne yapmalıyım? Tüm internet hizmetlerimi iptal edip yeni bir internet firmasına mı geçeyim? Yoksa yaşadığım bu sorunları çözmeleri için daha ne yapabilirim? Şikayet de ettim, sonuçlanması uzun sürecek gibi duruyor. Zaten firmaların bana verdiği cevap zaten her şeyi açıklıyor, sorunlarımı çözmeyecekler gibi duruyor çünkü işlerine gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber altyapı kullanıyorum. İnternet hızım 1000/1000

4 ISS ninde aynı sorunları yaşatması düşündürdü. Sorunun sadece sizde yaşandığına emin miyiz fiber kullanan bir komşunuz bu problemleri yaşıyor mu?

4 ISS ninde aynı sorunları yaşatması düşündürdü. Sorunun sadece sizde yaşandığına emin miyiz fiber kullanan bir komşunuz bu problemleri yaşıyor mu?

Evet benimle aynı internet sağlayıcısına sahip komşularımda da aynı ağ sorunları mevcut. Kendileri kuzenim oldukları için onların bilgisayarlarından da ağlarını test ettim. Yani sorun benden kaynaklanmıyor. Şimdi bazı kullanıcılarda bu sorunlar hiç olmaz iken bende oluyorsa sıkıntı benden kaynaklanıyor gibi gözükebilir ama ben bu işlere biraz şans gözüyle bakıyorum. Bu sorun bölgeden bölgeye o ISS’yi kullanan müşterilerin kullandıkları ağ trafiğinin yoğunluğuna göre değişkenlik gösteriyor diye tahmin ediyorum. Mantıksal olarak düşündüğümüzde ne kadar az insan o kadar az packetloss demek. Zaten sorunum ISS kaynaklı bir sorun ve ISS'ma bu sorunlarımı çözmeleri için ne demeliyim?

Son düzenleme:
Altyapı sorunlu mu acaba? ISS TurkNet mi? Evet ise DNS değiştirmek belki işe yarayabilir. Ben DNS işlemini sansüronlineda(nasıl işe yarıyor bilemiyorum) denedim ve oyunda ping gözle görülür bir şekilde azaldı.

Evimde tüm ISSlerin altyapıları mevcut. Hepsinin kendi altyapısından hizmet almama rağmen ağ sorunlarını yaşamaktayım. Cloudflare'in DNS'ini kullanıyorum fakat benim sıkıntım genel olarak 3, 5 ve 6 hopta olduğu için ISS network tarafının bu hoplara denk gelen cihazı kontrol etmeleri gerekiyor. Fakat sürekli sorun bulunamamıştır deyip taleplerimi kapatıyorlar. Ben bu yaşadığım sorunu onlara nasıl aktarabilirim ve onlar sorunumu görüp anlayıp daha sonrasında çözmek için ne gibi aksiyon alabilirler?

Anladığım kadarıyla tüm bina sakinleri olarak bu durumdan şikayetçisiniz. O zaman hepiniz toplanıp ya ISS müdürlüğüne dilekçe yazın binadaki herkesin imzası ile ya da X'te yardım talebi açın. Konuyu takipledim.

Dün yine genel merkezlerine gittim, 3 tane müdür bey, CEO ve ben bayağı detaylı bu konuyu görüştük. Sağ olsun adamlar ilgilendi falan ama yapabileceğim bir şey yok en fazla network ekibine e-posta atabilirim diyor. Çünkü network ekipleri evden çalışıyorlarmış. Network ekiplerinden bana gelen dönüş şu şekilde; ağınızda bir sorun bulunamamıştır ISP router, SSG, bng, splitter, olt, ONT cihazlarında bir sorun yoktur. Sorununuzun çözümü için metro internet tavsiye ediyoruz. Şimdi ben bir internet hizmetine aylık 30.000₺ neden ödeyeyim? Şu anda yaptıkları ayıplı hizmet sunmak. Gerçekten müşteri memnuniyetleri 0. hissiyat olarak şunu seziyorum sorunumu çözebilirler ellerinde bu yetki var ama çözmek istemiyorlar muhtemelen işlerine gelmiyor. Bir modem firmasının genel merkezine gittiğimde QoS ve SQM hakkında kıdemli uzmanlarından birine danışırken yaşadığım bu ağ sorunlarını da kendisine anlattım ve çözümünü sordum. Bana sorunumu çözmeleri işlerine gelmez demişti. Adam harbiden doğruyu söylemiş. Sorunumun çözümü için ISP mi değiştirmeliyim? Sorunun neyden kaynaklandığını hala bulamadık, peki ağ sorunlarım tam olarak neyden kaynaklanıyor? Eğer değiştirirsem değiştirdiğim ISP'de de aynı ağ sorunlarını yaşamayacağım ne malum? Eğer sorunu tespit edebilirsek çözüme de tam olarak ulaşabiliriz. Örnek: Ağ trafik yoğunluğu, (Doymuş ağ bant genişliği sorunu) var ise araştırıp benim bölgemde az kullanılan bir ISP hizmetine geçiş yaparsam sorunum düzelecektir diye tahmin ediyorum. Ama sorunum kesinlikle bu yoğunluktan mı kaynaklanıyor, bunu nereden bileceğim? Tam olarak sorunun tespitini nasıl sağlarım ve çözüme nasıl ulaşabilirim?

@kumru, @10710,

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…