SF26

Üstün
Arkadaşım geçen sene 1.4 milyondan mezuna bırakıp 195K'ya çekmiş ve ikisinden birini tercih edecek, asıl hedefi Cerrahpaşa veya İÜ Kimya ama gelmesi zor olduğu için en çok uğraşmayı sevdiği 2 dersten birisi olan biyolojiyi bölüm olarak okumayı planı mevcut.
Hangisinin akademik ve yurt dışı imkânları daha iyidir bu bölüm bazında? O da benim gibi Türkiye'de kalıp sürünmek istemeyenlerden.

Son düzenleme:
Arkadaşım geçen sene 1.4 milyondan mezuna bırakıp 195K'ya çekmiş ve ikisinden birini tercih edecek, asıl hedefi Cerrahpaşa veya İÜ Kimya ama gelmesi zor olduğu için en çok uğraşmayı sevdiği 2 dersten birisi olan biyolojiyi bölüm olarak okumayı planı mevcut.
Hangisinin akademik ve yurt dışı imkânları daha iyidir bu bölüm bazında? O da benim gibi Türkiye'de kalıp sürünmek istemeyenlerden.
- İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü:
- Köklü bir geçmişe sahip.
- Yurtdışı iş birliği ve değişim programları (Erasmus) mevcut.
- Akademik yayın ve araştırma imkanları yüksek.
- Farklı alanlarda (genetik, moleküler biyoloji vb.) geniş bir eğitim sunar.

- Marmara Üniversitesi Biyoloji Bölümü:
- Her ne kadar genç bir üniversite olsa da, hızlı bir gelişim içinde.
- Yurtdışı staj ve değişim imkanları mevcut.
- Ticari ve uygulamalı biyolojiye daha fazla odaklanabilir.

Sonuç:
  • Eğer akademik kariyer hedefliyorsa İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü daha avantajlı olabilir.
  • Ancak, sadece uygulamalı bilimler ve iş bulma imkanları önemliyse Marmara Üniversitesi de değerlendirilebilir.

Arkadaşının hangi alanla daha çok ilgilendiğine bağlı olarak tercih yapması en doğrusu olacaktır.