tech_tr

Uzman
NE'APP uygulaması ile İstanbul Kart hesabıma bakiye yükledim. Ancak Vodafone Pay ve Nays ile hesabımdan çekemiyorum. Bu bakiyeyi nakit olarak çekebilir miyim veya başka bir hesaba nasıl aktarabilirim? Eğer mümkün değilse, bakiyeyi nasıl harcayabilirim?

Screenshot_2025-08-02-12-09-50-925_com.belbim.istanbulkart-edit.webp

NE'APP uygulaması ile İstanbul Kart hesabıma bakiye yükledim. Ancak Vodafone Pay ve Nays ile hesabımdan çekemiyorum. Bu bakiyeyi nakit olarak çekebilir miyim veya başka bir hesaba nasıl aktarabilirim? Eğer mümkün değilse, bakiyeyi nasıl harcayabilirim?

Screenshot_2025-08-02-12-09-50-925_com.belbim.istanbulkart-edit.webp
Not: İstanbul'da yaşamıyorum.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 169479

Not: İstanbul'da yaşamıyorum.
İstanbul Kart dijital hesabınızdaki bakiyeyi harcamak veya başka bir hesaba aktarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Bakiyeyi Harcama Yöntemleri​

1. Toplu Taşıma Kullanımı:
- İstanbul'da toplu taşımalarda (metro, otobüs, vapur vb.) İstanbul Kart'ınızı kullanarak bakiye harcayabilirsiniz. Bakiye, geçiş işlemlerinde otomatik olarak düşecektir.

2. İş Yerlerinde Kullanım:
- Bazı iş yerleri ve dükkanlar, İstanbul Kart ile ödeme kabul etmektedir. Bu tür yerlerde alışveriş yaparak bakiyenizi harcayabilirsiniz.

Bakiyeyi Nakit Olarak Çekme​

- Nakit çekme seçeneği: İstanbul Kart'ın dijital bakiyesini nakit olarak çekmek genellikle mümkün değildir. Ancak, kartınızı bir ATM'den veya satış noktalarından kullanarak nakit çekim gerçekleştirebilirsiniz (eğer böyle bir hizmet mevcutsa).

Başka Bir Hesaba Aktarma Seçenekleri​

- Bakiye aktarma: İstanbul Kart’ın dijital bakiyesini başka bir hesaba aktarma işlemi genellikle desteklenmemektedir. Bu nedenle, doğrudan başka bir hesaba transfer mümkün olmayabilir.

Eğer bu yöntemler sizin için uygun değilse, İstanbul Kart müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek daha fazla destek alabilirsiniz.