Fizik-kimya-matematik vs gibi derslerde Özellikle formüllerin nerden geldiği ve neden sonuç ilişkileri düzgüce açıklanmadıkça verilen eğitim hiç bir işe yaramaz.
Kimse bana sıfırdan başla demedi benim de aklıma gelmedi. Anca anlamadığım konuyu tekrar tekrar izleyip yarım yamalak yapmaya çalıştım. Halbuki Matematik dersinde her konu birbiriyle bağlantılı en başından anlayıp bilmek gerekli 😕

Hala İngilizce yi savunanlar var şaka gibi bunlara inat ne mutlu Türk'üm diyene!
Kuzey Kore için ülkesini bile satmayı düşünmesi potansiyel bir adamın, milliyetçilikle ilgili yorum yapması kadar komik bir durum yoktur herhalde. :D İngilizce dünya dili güzel kardeşim, bir gün yurt dışına çıkarsan ki bu zeka ile mümkün değil, çıkarsan merhaba dersen bu ne diyor lan derler.

A1 seviyesi ise normal. Dil dersleri için yazılan kitaplar üniversitede bile olsa alfabe ile başlar veya ilk ünitelerden olur. İspanya’da İspanyolca öğrenirken bize de alfabeyi göstermişlerdi ama böyle çocuk şarkısı da yoktu ve tek derste bitti. :D

Aslında her üniversitede var bu durum, YÖK'le alakalı sanırsam emin değilim. Her üniversitede hazırlığın sınıflandırmaları var ve en alt düzey olan hazırlık sınıfında bu düzeyde eğitimle başlanıyor diyebilirim.
CEFR seviyelerine uygun olarak gidilirse bu şekilde devam ediyor. İspanya’da ve Fransa’da aldığım dersler de böyleydi. Hatta internetten aldığım İsveççe dersinde bile alfabe vardı. YÖK ile pek bir bağlantısı yok. Hazırlık, A1’den başlıyorsa göstermemeleri anormal olur.

Son düzenleme:
Burada sorun İngilizce'nin lise öncesinde öğretilmeye başlanıp, üniversitede dahi alfabeyle başlanma gereğinin duyulması. En acısı da muhtemelen bu öğrenciler için gereklidir.