Avrupa ya da Anadolu yakası fark etmeksizin nereyi tavsiye edersiniz? Köpek sahibiyim ve alkol tüketiyorum buna uygun.Esenyurt, Yeşilkent vb. kötü yerlere bakmayın. Esenyurt zaten hem nüfustan hem de hizmetlerden dolayı insanı boğan bir yer. Esenyurt'ta tek güzel olan yerler Esenkent kısımları. Esenkent'in az ötesinde oturuyordum ben, çok güzeldi. Tabii yine Esenkent'ten uzaklaştıkça tuhaf insanlar çıkabiliyor karşınıza. Avcılar, Cihangir'e bakabilirsiniz. Cihangir'de meydan gibi bir yer var, orada akşamları çok Suriyeli ve Araplar var ancak kavgacı değiller sanırsam. İçki gibi alışkanlıklarınız varsa (Küçük kutu içki gibi) birçok insan bir şey demiyor karışmadığınız sürece. Bütçenize de uygun, kısaca Esenkent ve Cihangir güzeldir, ancak Esenkent'in bulunduğu Esenyurt'un geneli kötü kalıyor. Veya Cihangir'e pek uzak olmayan Yeşilkent de Cihangir'e göre aşırı kötü kalıyor.
Bu arada İstanbul dışına çıkmamış, İstanbul'la boğulan biri olarak söylüyorum, ne kadar ucuz o kadar iyi olarak bakmayın. İstanbul'da 8.000'e de ev bulursunuz, 11.000'e de, 20.000'e de, 30.000'e de. Ancak 20.000 olan ve 30.000 olan daha kaliteli kalır. Sadece ev değil, kira fiyatları çevredeki insanlarla da şekillenir. Tabii 30.000 üstünü bilmiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Smmmhunter
Üstün
Size o kadar mahalle saydım. Hepsi zaten sizin gibi insanlarla dolu. Köpekler gezdiren çok insan var ve geceleri alkol tüketimi var fakat aşırı tüketim Kadıköy ve Cadde haricinde çok olmuyor.Avrupa ya da Anadolu yakası fark etmeksizin nereyi tavsiye edersiniz? Köpek sahibiyim ve alkol tüketiyorum buna uygun.
Küçükyalı, Feyzullah Mah, Yalı Mah, Suadiye vs gibi yerlere bakın. Maltepe'den ilerisine geçmenizi önermem. Kartal vs hem İstanbul'un diğer tarafı hem de o taraflara gittikçe toplumun kalitesinde fark oluyor. Dediğim gibi E5 faktörüne dikkat edin. Feyzullah, Yalı, Girne gibi mahalleler daha nezih ve kaliteli mahallelerken Aydınevler, Başıbüyük, Gülsuyu vs Allah'a emanet.
Biliyorum hocam kusura bakmayın ailevi, psikolojik vs. çok problem var hayatımda çözmeye çalışıyorum işte.Size o kadar mahalle saydım. Hepsi zaten sizin gibi insanlarla dolu. Köpekler gezdiren çok insan var ve geceleri alkol tüketimi var fakat aşırı tüketim Kadıköy ve Cadde haricinde çok olmuyor.
SF26
Üstün
Bayrampaşa'dan uzak durun, kira fiyatları fahiş oğlu fahiş.
Silivri, Çatalca gibi yerler ise ulaşım olarak sıkıntılı lakin kira olarak nispeten daha iyi.
Anadolu'da Pendik sıkıntılı, hem çevre olarak( Aşırı PKK'lı var, özellikle Gazi Mahallesi'nin namı çok duyulmuştur.)
Halkalı Merkez'de 2+1 evler genellikle 30-35K bandında geziyor, yeni yapılan evler.
Bahçeşehir taraflarında kêza aynı şekilde.
Firuzköy'de de biraz kira sorunu var.
Belki Harbiye ve Halide Edip bütçenize uygun yerler olabilir. Mecidiyeköy'de de kiralar belki uygun olabilir size.
Silivri, Çatalca gibi yerler ise ulaşım olarak sıkıntılı lakin kira olarak nispeten daha iyi.
Anadolu'da Pendik sıkıntılı, hem çevre olarak( Aşırı PKK'lı var, özellikle Gazi Mahallesi'nin namı çok duyulmuştur.)
Halkalı Merkez'de 2+1 evler genellikle 30-35K bandında geziyor, yeni yapılan evler.
Bahçeşehir taraflarında kêza aynı şekilde.
Firuzköy'de de biraz kira sorunu var.
Belki Harbiye ve Halide Edip bütçenize uygun yerler olabilir. Mecidiyeköy'de de kiralar belki uygun olabilir size.
@Smmmhunter hocamın söylediği yerler güzeldir (Etiket atamıyorum niyeyseAvrupa ya da Anadolu yakası fark etmeksizin nereyi tavsiye edersiniz? Köpek sahibiyim ve alkol tüketiyorum buna uygun.