Yer
İstanbul
Sayısal alanda 156 bin yaptım. Dokuz Eylül, Eskişehir Osmangazi, Çanakkale On Sekiz Mart gibi üniversitelerin gelme ihtimali var. Bölümü önerir misiniz? Yapay zeka bu ve benzeri alanları öldürecek diyenler için ne dersiniz?

Bölüm bir meslek vermiyor, bir yetenek seti veriyor. Tutkuluysan ve zor olduğunu bile bile üstesinden gelebileceğine inanıyorsan bence yazabilirsin. Ama mühendislik gelmiyor istatistik yazayım bari okuyayım kafasındaysan istatistik oldukça ağır bir bölüm bilgin olsun.

@Canepe, 29 yaşında alaylı arkadaşım yazılım işlerinde benden daha çok para kazanıyor. Ben bilgisayar mühendisiyim :)

Yetenek seti kazandırmaya ek olarak bu yetenekleri kazandığını onaylayan bir belge de veriyor.

@Canepe, 29 yaşında alaylı arkadaşım yazılım işlerinde benden daha çok para kazanıyor. Ben bilgisayar mühendisiyim :)

Yetenek seti kazandırmaya ek olarak bu yetenekleri kazandığını onaylayan bir belge de veriyor.
Benim puanım maalesef istatistik yazmaya yetmiyor, ekonometri yazmayı düşünüyorum bu sebeple. Bölüm hocaları ise genelde istatistik veya endüstri mühendisliği çıkışlı. İstatistik derslerinin yanında iktisat dersleri ile de pekiştireceğime inanıyorum. İstatistik, yöneylem, iktisat bunlar ağır dersler fakat istemek ve merak etmek gerekiyor.

Herkes için bu düşüncem geçerli, isteyerek ve severek yapabileceğiniz bir bölüm ise yazın gitsin.