Selamlar. Google'da arama yapıp kendi sitelerinde bile böyle bir anlatım olmayınca belki ihtiyacı olan olur diyerek yaşadığım deneyimi açıklamak istedim. 10 gün önce İstaypark Sultanahmet Açık Otoparkından hizmet aldım. Aracım belli bir süre orada kaldı, plakadan otomatik okuma yapıldı. Giriş-çıkışlarda kimse yoktu. Ödemenin HGS ile sağlanacağı belirtilmişti ama ben HGS kullanmıyorum. Ödeme yapılması için QR kod falan vardı ama hava yağışlıydı ve "hallederiz" diyerek çıkış yaptım. Buraya kadar güzel. Benim düşüncem Web sitelerinde ödeme sayfasının bulunacağıydı.Ancak böyle bir sistem yok. Sitede bulunan numarayı aradığımda "mail atın veya sitedeki formu doldurun, ödeme bilgilerini paylaşayım" dendi. Formu doldurarak kendilerine ulaştım, birkaç saat içinde kurumsal bir IBAN geldi. IBAN'a ödemeyi yaptım, dekontu ekledim ve borcumun olmadığına dair yanıt istedim. Sağ olsunlar gerçekten borcumun olmadığını söylemişler. Herhangi bir belge yok. :D :D İlgilenip mail ile de olsa çözüm üretmeleri güzel ama otomasyonların zirve yaptığı şu yılda böyle olmamalıydı. Otopark ise güzeldi.

1774812861926.webp