Abiciğim bunun neyi pasifize ? Adamlar gözümüzün önünde yıllardır yalan enflasyon verileriyle bu halkı fakirleştirdi. Halkı iktidar aç bıraktı, vitaminsiz bıraktı, mutsuz bıraktı, geleceklerini çaldı ve bu TÜİK çalışanları gibi bir sürü bürokratta seslerini çıkarmayıp bunların yollarına taş dizdi. Böyle milyonlarca kişinin aç, sefalet içinde yaşamasına sebep olacak bir iş istendiği zaman yapan, istifa etme karakterini dahi sergileyemeyen kişinin kalıbına da adamlığına da tükürürüm(başka bir şey yaparım da forum kuralları) ben. Bürokratı milleti aç bırakır, polisi üniversiteli çocukları dövmekten başka bir iş yapmaz, jandarması sınırları korumaz ama hepsi de emir kuluyuz diye 50k+ maaşlarını alıp hayatlarına devam ederler. Ne ala memleket.

Ne yapsınlar paşam, o istifa etsin, bu ayrılsın, beriki olmaz ben bıraktım desin.

Partizanlar mı doldursun her yeri iyice.

Herkesi kendiniz gibi sanmayın.

Ne yapsınlar paşam, o istifa etsin, bu ayrılsın, beriki olmaz ben bıraktım desin.

Partizanlar mı doldursun her yeri iyice.

Herkesi kendiniz gibi sanmayın.

Bu adamlar partizanların yaptığı şeyi yapıyorsa o partizanlar kendileri olmuştur farkında değilsiniz. Para tatlı geliyor hocam öyle çok karakterli bir iş yapıyorlarmış gibi pamuklara sarmaya gerek yok. Birisi senden şerefsizlik yapmanı istiyorsa, istifa edersin gidersin namusunla başka bir yerde iş bulur çalışırsın. Sonra partizanlar dolarsa dolar, o arkadaşlar o pozisyonlardayken bu millet yine aç kalacaksa yine sokaklarda güvende dolaşamayacaksa yine sınırları folloş edilecekse bana ne kimin nerede olduğundan ? Benim gözümde farkları yok.

Hayır yapmak zorunda değiller örneğin bak ben yapıyor muyum? Yapmıyorum. Siz yapıyor musunuz? Yapmıyorsunuz. Eğitimli, kalifiye kişiler isteseler rahatlıkla başka bir iş bulabilirler. En kötü simit satıp ama onurlu ve şerefli bir hayat yaşayabilirler onun yerine benim çoluğum çocuğum 6 haneli maaşımdan mahrum kalmasın diye milyonların açlık ve sefalet ile boğuşmasına sebep oluyorlar.

Zorundalar. Durumun vahimliğinin farkında değilsiniz.

Zorundalar. Durumun vahimliğinin farkında değilsiniz.
Abiciğim bak ben yapıyor muyum ? Yapmıyorum. Siz yapıyor musunuz ? Yapmıyorsunuz. Demek ki herkes zorunda değil ama kimileri bunu yapmayı tercih ediyor. Herkes zorunda diyor neden zorundalar ? Ben istifa ediyorum kardeşim deyip işten çıkış belgesini teslim edince kafasına mı sıkıyorlar ?

Abiciğim bak ben yapıyor muyum? Yapmıyorum. Siz yapıyor musunuz? Yapmıyorsunuz. Demek ki herkes zorunda değil ama kimileri bunu yapmayı tercih ediyor. Herkes zorunda diyor neden zorundalar? Ben istifa ediyorum kardeşim deyip işten çıkış belgesini teslim edince kafasına mı sıkıyorlar?

Öyle diyorsanız öyledir tartışmayacağım.

Öyle diyorsanız öyledir tartışmayacağım.
Karşı argüman olmayınca öyle oluyor hocam. İnşallah bir gün bu forumdaki insanların %99'unun yıllarca çalışarak, imanı gevrese dahi alamayacağı maaşları, bu milleti aç bırakmak, sefalet içinde bırakmak için yalan belge düzenleyen adamların ödül olarak kolaylıkla kazandığını fark eder ve onları savunmayı bırakırsınız.

Hocam itiraz etseler, olmaz bu deseler başlarına neler geliyor bir bilseniz.

Onlar da pasifize bir şekilde kenarda durup olanları izleyip not ediyorlar. Bir çok tanıdığım var çoğu pasif görevde boş boş oturtuluyor , çok iyi iş deneyimleri var ama "evet efendim" demedikleri için pasifize edildiler.

Seslerini çıkarmıyorlar. Çıkarsalar da özelde bile bu ahlaksız düzen iş konusunda burunlarından getiriyor.

Böyle bir baskı böyle bir höt zöt yok.

Bu mahalle ile yan yana durduğum, destek olduğum günlerime hayıflanıyorum baş örtüsü sebebiyle. Ayaklarım kırılsaydı da ....
İşte ülkemizin geldiği vahim durum. Medya susturuluyor, halk bastırılıyor, kimse korkusundan konuşamıyor. Çünkü konuşursa ailesi, işi, hayatı için endişeleniyor.

Bu adamlar partizanların yaptığı şeyi yapıyorsa o partizanlar kendileri olmuştur farkında değilsiniz. Para tatlı geliyor hocam öyle çok karakterli bir iş yapıyorlarmış gibi pamuklara sarmaya gerek yok. Birisi senden şerefsizlik yapmanı istiyorsa, istifa edersin gidersinna musunla başka bir yerde iş bulur çalışırsın. Sonra partizanlar dolarsa dolar, o arkadaşlar o pozisyonlardayken bu millet yine aç kalacaksa yine sokaklarda güvende dolaşamayacaksa yine sınırları folloş edilecekse bana ne kimin nerede olduğundan? Benim gözümde farkları yok.

Bıraksın memurluğu sırf iktidar yüzünden. Neymiş, şerefiyle çalışırmış. En azından şerefiyle çalışır da 17.000 TL'ye çalışır. O paraya nasıl yaşayacak? Nasıl çocuğuna bir şeyler alacak? Nasıl karnını doyurucak? Her şeyi kendi açınızdan ve tek bir açıdan bakarak konuşmayın. Çok saçmalamışsın.

Karşı argüman olmayınca öyle oluyor hocam. İnşallah bir gün bu forumdaki insanların %99'unun yıllarca çalışarak, imanı gevrese dahi alamayacağı maaşları, bu milleti aç bırakmak, sefalet içinde bırakmak için yalan belge düzenleyen adamların ödül olarak kolaylıkla kazandığını fark eder ve onları savunmayı bırakırsınız.

Biraz daha olgunlaştığınız zaman konuşalım mümkünse tamam mı? Olaylara taraflı ve tek perspektiften bakıyorsunuz.

Bıraksın memurluğu sırf iktidar yüzünden. Neymiş, şerefiyle çalışırmış. En azından şerefiyle çalışır da 17.000 TL'ye çalışır. O paraya nasıl yaşayacak? Nasıl çocuğuna bir şeyler alacak? Nasıl geçinecek? Her şeyi kendi açınızdan ve tek bir açıdan bakarak konuşmayın. Çok saçmalamışsın.

Tartışmayın gerek yok.