Bütçe
300-400

hitorida

Çalışkan
Uygun bir fiyata yaptığı için mahalle arası bir berbere gidiyorum. Ancak kafamda olan özellikle istediğim saç modelini gösterdiğimde yapmayı başaramadı ve kötü bir hâl aldı. Örneğin jensen Ackles'in dean karakterini canlandırdığı saç stilini istiyorum. Bu modeli yaptırabilmek için pahalı berbere veya kuaföre mi gitmek lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstenen saç modeline daha çok yaklaşabilmek için, işini kaliteli yapan birine gitmelisiniz. Artık dükkanı yeni açan, tecrübesi olmayan adam bile, ilana 300-400 TL fiyat koyuyor. Piyasa yüksek maalesef bu konuda. Saçınıza normalden fazla bir önem veriyorsanız, kaliteli olduğundan emin olduğunuz bir berbere gitmenizde yarar var.

Bu modeli yaptırabilmek için pahalı berbere veya kuaföre mi gitmek lazım?
Aslında oldukça basit bir model. Bir defalığına mahsus kuaföre gidin. Saçınız o şekle büründükten sonra eli bıçak tutmayı bilen berber her şekilde keser o saçı. Şimdi direkt kuaföre gidin diyeceğim ama 2 haftada bir gideceğinizi düşününce kuaföre sürekli 2 misline yakın fiyat bayılmak kötü geliyor insana. Her berberin farklı bir kesiş tarzı var. Mesela ben "Curtain Haircut" dediğimiz Perde Kesimini yapacaktım, kuaför kapalı diye mahalle berberine gittim halbuki çocukluktan bu yana tanırım adamı. Saçımı subay tıraşı yapmıştı resmen, hala hatırladıkça sinirleniyorum. Şimdilik kuaföre gidiyorum. Açıkçası gittiğim kuaför ile berber arasında 100-150 TL fark oynuyor sadece. Ayda bir gittiğim için sorun olmuyor. Eğer ayda bir giden birisiyseniz kuaförü tercih etmeniz bence daha sağlıklı olur. En azından çoğunluğu güzel kesiyor ve ilgililer.

Düzenleme: Saç modelini örnek vermişsiniz. Örnek yazısını görmedim, özür diliyorum. Ama temel olarak dediğim hala doğru. Kuaförler, berberlere kıyasla daha ilgili ve iyi kesim yapıyorlar. Ha, bazı berberler vardır kuaförden daha iyi keserler ama ben bu kadar yıllık ömrümde hiç denk gelmedim. Eğer uzun saç kesimi yaptıracaksanız kesinlikle kuaför, orası tartışılmaz bile.