İyi akşamlar forumdaşlar ve moderatör abiler. Son 1 haftadır forumda gereksiz bir kuru gürültü, boş mesajlar ve gereksiz saçma konular görüyoruz. Hani moderatör bile ilgilenmeyi bırakmış. Bu kadar insan belli bir yaşa gelmiş, belli bir birikime sahip ve hayır yapmak maksatlı insanlar burada her türlü konuda -sadece teknoloji, bilgisayar- değil bu kadar insanın açtığı yardım konuları ve rehber konuları niye boş ve gereksiz açılmış konular yüzünden görünmüyor? Eğer birkaç tane konu açılıp da hala linç edilmeye devam ediliyorsa bu kişilerin burada durma amaçları nedir? Birbirini sevmeyen üyeler olabilir burada, benim de sevmediğim üyeler var; ama eğer bazı üyeler kimse tarafından sevilmiyorsa ve attığı mesajlar linç ediliyorsa, burada durmalarının anlamı yok. Hem bu kadar emoji lincinden forum yavaşlıyor. Hem de forum gereksiz mesajlarla yığın haline geliyor. Destekliyor musunuz?
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Detaylar
Kim cevapladı?Omerta Silenzio
Başarılı
Bu savaşı kazanamazsın hocam. Forum yönetimi de tık almak zorunda, trafiği kesemezler. Ruh sağlığını korumak için "gereksiz" gördüğün konulara tıklamamak, ve o tipleri "Göz Ardı Et" listene ekleyip kendi temiz alanını yaratmak zorundasın maalesef.
Bruhistan
Başarılı
Eskiden III.Osman için oy başlatmışlardı.Sokrates'in Savunması'nı okumanızı öneririm. Kaldı ki bir üyenin atılması için koskoca forumda oylama mı başlatacağız?
Bazen gerçekten gerekli oluyor, ne diyeyim kararsız kaldım.
Her zaman belirttiğimiz gibi, "DON'T FEED THE TROLLS."
Stardew, Valley, kapatılsın.
3 kelimeyle bu kadar oluyor.
3 kelimeyle bu kadar oluyor.
“Stardew Valley bana fazla tekrara düşen, saygıyı aşan, bir noktadan sonra da sabır zorlayan bir deneyim sunuyor. Sürekli aynı döngü, aynı konular; bir yerden sonra insanı platformdan soğutabiliyor.”
Her zaman belirttiğimiz gibi, "DON'T FEED THE TROLLS."
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Bu tarz elemanların burada olması forum kullanıcıları açısından kötü. Elimde malum şahsın beni halka açık konuda alenen tehdit ettiği iki farklı mesaj görseli var; moderasyon kadrosu bu konuda ne tarz bir aksiyon aldı? Üyeye ceza verip mesajları silmek... Hani elemanla artık onlar bile uğraşmıyor. Ancak uğraşmadıkları için de çok yüz buluyorlar. İsteyene görseli ulaştırırım. 
Zamanında ben de onun banlanmasını destekliyordum ama o yine de güldürüyordu bir şekilde. Konuda bahsedilen şahıs eğer önceki mesajımdaki ise kendisi sadece forumu kirletiyor. Ne amacı var ne bir şeyi. Gene şu an iyi geçen aylarda herkesin eski mesajlarına emoji atıp atıp duruyordu. Garip çar.
Bilet açıp ne kadar şey varsa anlatmak en mantıklısı.Bu tarz elemanların burada olması forum kullanıcıları açısından kötü. Elimde malum şahsın beni halka açık konuda alenen tehdit ettiği iki farklı mesaj görseli var; moderasyon kadrosu bu konuda ne tarz bir aksiyon aldı? Üyeye ceza verip mesajları silmek... Hani elemanla artık onlar bile uğraşmıyor. Ancak uğraşmadıkları için de çok yüz buluyorlar. İsteyene görseli ulaştırırım.![]()
Onlar da bu durumu izlemekteler ve haberdarlar, fazla kredisinin kaldığını düşünmüyorum.Bilet açıp ne kadar şey varsa anlatmak en mantıklısı.
Daha forumu ne kadar kirletecek deyip izleyecekler mi peki?Onlar da bu durumu izlemekteler ve haberdarlar, fazla kredisinin kaldığını düşünmüyorum.
S C O
Uzman
- Makaleler
- 1
Bence yazıda dile getirilen sorunların önemli bir kısmı haklıdır. Forumun bilgi üretme ve paylaşma amacı, gereksiz konular ile emoji ve linç kültürü nedeniyle gölgeleniyorsa bu durum gerçekten kaliteyi düşürür. Ancak çözüm, “şu kişiler burada durmasın” noktasına gelmeden; daha aktif ve net bir moderasyon anlayışıyla sağlanmalıdır. Kurallar doğru şekilde uygulanır ve konu dışı içerikler ayıklanırsa hem faydalı başlıklar daha görünür hâle gelir hem de ortam gereksiz gerilimden arınır.
Onlar da bu durumu izlemekteler ve haberdarlar, fazla kredisinin kaldığını düşünmüyorum.
Zaten maksimum 10 güne banlanacak da ama banlanmadan önce ne kadar şey varsa anlatılması en mantıklısı gibi.
Istemediginiz uyelere mesaj yazmayin, emoji atmayin veya kara listeye alin ama kurallara uyuyorsa bence banlamaya gerek yok fikirler 180 derece farkli olsa bile.
1-2 kişi rahatsız olsa dediğiniz olur ama bütün forum eğer bir kullanıcıdan rahatsız oluyorsa o kullanıcının buradan banlanması lazım.
Son düzenleyen: Moderatör: