RT güzel bir şey fakat performansı düşürmeden halletmeleri lazım bu işi.

Son düzenleme:
Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Bir RTX 4070 kullanıcısı olarak genel olarak oyun oyun sizlerin Ray Tracing hakkındaki görüşlerini görmek istedim. Benim kendi görüşüm bazı oyunlarda çok iyi sahneler yaratıp "WoW" dedirtirken bazı oyunlarda gölgelendirmeleri kaldırdığı ve görüntüyü bozduğunu fark ettim. Ayrıca RTX 4090 dahil olmak üzere halen günümüz donanımı Ray Tracing için maalesef yeterli değil. Kısaca sizce saf güç olan "rasterization" mu önemli yoksa DLSS, FG gibi teknolojilerle RT açabilmek mi önemli? Ne diyorsunuz? Bu zamana kadar NVIDIA fanı olarak tanımladığım kendimin de bu konuda fikri değişmeye başladı ve saf gücün daha önemli olduğunu ve NVIDIA'nın tekelleştikçe abartılı pahalı kartları piyasaya sürdüğünü düşündüm. Örneğin RX 7900 XTX sadece saf oyun gücü için 1440p çözünürlükte uzun yıllar 200 FPS verebilecek güçte ve RTX 4090'ın yarı fiyatına ve sadece %10-12 kadar performans kaybı var. Yani AMD üst segment GPU piyasasından çekilecek gibi dursa da saf gaming için sanki F/P açısından AMD, Ray Tracing'i bir tarafa atarak daha mantıklı geliyor gibi. Ne diyorsunuz sizler?

20FPS düşürseydi değerdi ancak 160FPS aldığım oyunu 80FPS yapıyorsa açılmaz.