@Saruman Paşa Türkiye’de para yok sanma, yüzyıllardır yiye yiye bitiremediler bu ülkeyi. Bizdeki problem sayıca İsveç nüfusu kadar olmaları. Kaldı ki zaten bu adamlar için ülke dünyanın masrafını da yapıyor. Avrupa boşuna mı para ödedi?

Yani 34 bin dolar olmasa da yeteri kadar parayı paşa paşa verecek gücümüz var. Hatta 34 bin verecek gücümüz bile var. Bir gecede ayakkabı kutularında kaç para ezdiler ne kadar çabuk unuttun? Kendi ülkenizi bu kadar ezmeyin.

Yaptığınız en büyük hata sürekli Batı Bloğu’yla kıyaslayıp yanlış algılara sahip olmanız. Malum partili yaşlı kesim gibi şükredin demiyorum ancak şöyle durup da bir baktığınızda bizden iyi durumda olan ülkeler anca iki elin parmağı falan eder. Ne bunlar? Batı ve Kuzey Avrupa ülkeleri, uzak doğuda 3-4 ülke, ABD ve Kanada. Bunlar dışında ne sayabilirsin? :) Çoğu da zaten hep Avrupa ülkesi. ABD ve Kanada dahil. Tamamen Avrupa kültürü, medeniyeti, sömürgesi.

Hanzolar, İsveç gibi bir yere gelmişler, orada bile yok şeriat isteriz yok şöyle isteriz diye slogan atıyorlar. Bunlardan var ya hiçbir şey olmaz. Uyum sağlama gibi bir durumları şöyle dursun, gittikleri yerde huzur bozuyorlar. Ama bunları almaları hataydı en başında. Ben olsam hepsine bir ay süre veririm, sonra komple atarım ülkeden zorla.

İsveç, topluma kazandıramadığı göçmenlerin geri dönüşü için 34000 dolara kadar para teklif ediyor.

34000 dolar mülteciye mi, yoksa onu alacak devlete mi? Eğer devlete ise işimiz zor. Ufukta iç savaş görünüyor.

Az töbe deyin, iç savaş çok kötü bir şey.

İnşallah olur mu dedim de tövbe edeyim? Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Bir şey olacaksa ya da ihtimal varsa üzerine düşünülür. Ben sırf bunun için silah ruhsatı almayı düşünüyorum. Başımızda bizi yöneten kişinin gözü dönmüş olduğunu unutmayın.

İsveç, topluma kazandıramadığı göçmenlerin geri dönüşü için 34000 dolara kadar para teklif ediyor.

Ucuz is gucu, baska bir olayi yok. 70'lerdeki 80'lerdeki alamancilar gibi.

34 bin dolari zaten yapacaklari is ile cikariyorlar. 10 bin dolarlik isi bin dolara yaptiriyorlar.

Ucuz is gucu, baska bir olayi yok. 70'lerdeki 80'lerdeki Alamancilar gibi.

34 bin dolari zaten yapacaklari is ile cikariyorlar. 10 bin dolarlik isi bin dolara yaptiriyorlar.
Haberi yanlış anladınız sanırım. Örneğin, Suriyeli birisi İsveç’te yaşıyorsa ve İsveç’i terk edip Suriye’ye dönerse 34 bin dolar alacak.

Haberi yanlış anladınız sanırım. Örneğin, Suriyeli birisi İsveç’te yaşıyorsa ve İsveç’i terk edip Suriye’ye dönerse 34 bin dolar alacak.
Kusura bakmayin, sadece baslik okumanin eksisi. Bu is sadece dolarin para ettigi ulkelerde ise yarar orasi ayri (gerci gocmenler zaten dolarin para ettigi yerden goc ediyor.)