İsveç'te Kur'an yakan Iraklı öldürüldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 80
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elinde sigara, kulağında AirPods ile kitap yakarsa muhtemelen kışkırtmak istiyordur. Evinde dini kitaplarla soba bile yaksa kimse bir şey demez. Kendi parasıyla alıyor kitabı sonuçta, istediğini yapar.

Siz de saman adam safsatası yapıyorsunuz, açıkçası boş konuştuğunuzu düşünüyorum. Konudaki yorumları tam anlamıyla ele bile almamışsınız, yorumlamamışsınız.

"E oglim bu özgürlüktür lo" diyen, ilk defa Avrupa'yı ziyarete gitmiş sonradan görmeler gibi yanıtlar vermişsiniz. Avrupa'da sandığınız kadar özgürlük falan yok zaten. Yersiz Avrupa tapıcı insanlardan hoşlanmıyorum, dolayısıyla sizden de hoşlanmadım. Konuyu geri dönmemek üzere terk-i diyar ediyorum.

Son düzenleme:
Haha. Sen çok havalısın ya. Bu dediğine bakılırsa Atatürk heykellerine yapılan saldırıları da "protesto" olarak nitelendiriyorsundur. Eğer nitelendirmiyorsan kapat git bilgisayarını veya yazdığın cihazı. Nitelendiriyorsan da kapat git nereye gidersen.

Bunu yapan kişiyi öldüren umarım en kısa sürede bulunup cezasını alır.

2 yanlış, 1 doğru etmiyor. Adamın yaptığı yanlış ancak öldürülmesi gerekmiyordu.
Öldürülmesi tabii ki gerekmiyordu ama bunun bir yaptırımı olmalıydı. Uyarı gibi. Yaptığı şey doğru bir şey değil neticede.
Kitabı yakmak tamamen kendi ifade özgürlüğü.
Kitabı yakmak ifade özgürlüğü falan değildir. Birbirimizin tercihlerine saygı duymak zorundayız. Tabii ki islamı saçma ve mantıksız olarak görebilirsiniz. Ama bunu Ergen insanlar gibi kitap yakmak ile değil, insan gibi konuşarak, tartışarak yapmalısınız.

Konunun bayrak yakmak ile bir alakası olmadığı için mesajları temizlemek/düzeltmek durumunda kaldım.

Konuya gelecek olursak, insanların dini görüşlerine saygı duyup duymamak ifade özgürlüğü diye nitelendirilemez. Zira ifade özgürlüğü dediğimiz şey insanların inandığı, desteklediği veya arkasında durduğu bir değere hakaret etme veya zarar verme gibi eylemler ile dile getirilemez.

Kendimden örnek vermem gerekecekse eğer; dini inançlara karşı bir ilgim olmasa bile insanların neye inandığı veya neyin peşinde koştuğu çok da umurumda değil. Zaten olması gereken ve ifade özgürlüğüne karşı saygı dediğimiz şey de budur. Biri kalkıp da insanların değerlerine zarar verip buna ifade özgürlüğü diyorsa yanlıştır.

Bu mantıkla birisine küfür etmek de ifade özgürlüğü. Nasılsa herkes istediğini yapar. Rahatsız oluyorsan da, olmazsın napalım.

Bir toplumda yaşamanın yazılı olmayan kuralları vardır. Görgü kuralları anayasada yoktur mesela. İnsanları rahatsız ettiğinde tepki görebilirsin. Tepki görünce 3 yaşında gibi şaşırmanın bir anlamı yok.

Birinin evinde öldürülebilmesi daha da büyük sorun.

Buna ben de katılıyorum.

Kitabı yakmak ifade özgürlüğü falan değildir. Birbirimizin tercihlerine saygı duymak zorundayız.
Kitap sizin kitabınız değil ki. Vermiş parasını almış. Yakınca alınan varsa ancak tanrı olur. Evimden kitap da çalmıyor. Beni bağlamıyor. İnanmadığını göstermek istemiş ve her ne kadar abartı olsa da göstermiş. İsveç’ten de özel izin almış.

Konunun bayrak yakmak ile bir alakası olmadığı için mesajları temizlemek/düzeltmek durumunda kaldım.

Hocam büyük kitlelerce önemsenen bir şey olduğu için bayraktan örnek verdim.

Atatürk bir birey. Heykel de kamu malı. Kamu malına zarar vermek ve halkı kışkırtmak ifade özgürlüğü olmuyor.
AHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA. Cidden yazık aklına. Milyarlarca insanın inandığı dinin kutsal kitabına yapılan saygısızlık "halkı kışkırtmak" olmuyor da Atatürk heykellerine yapılan saldırı mı oluyor? Ergence davranıp havalı gözükmeye çalışmayı bırakta objektif düşün az. Atatürk milli, Allah ise müslümanlara göre dini bir değerdir. Her iki tarafa da yapılan saldırı kabul edilemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…