Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk bir birey. Heykel de kamu malı. Kamu malına zarar vermek ve halkı kışkırtmak ifade özgürlüğü olmuyor.

Kamu malı kısmı tamamen doğru. Hepimizin hakkı var kamu malında. Atatürk heykeline saldırılması beni de kışkırtır. Kimsenin haddine değil.

Evet, adam kitabı kendi cebinden para vererek almış dolayısıyla nesnenin sahibi o. İster yırtar ister yer. Maddi sahipliği tamamen kendisinin. Fakat manevi açıdan da olsa insanların önemli gördüğü bir nesneye bu tarz davranışlarda bulunması saygısızlık olarak nitelendirilemez mi?

Allah’ı mı dövmüş? Kitap almış, parasını ödemiş ve yakmış. A4 kağıdına Allah yazıp yırtsa da aynıdır.
Allah tarafından indirilen sözler ve emirlerin bulunduğu kitabı yakmak saldırı değil mi? Birisi yarın veya öbürgün Nutuğu veya Atatürk'ün hatıratlarını yakarsa görürüm ben senin protestoculuğunu.

Fakat manevi açıdan da olsa insanların önemli gördüğü bir nesneye bu tarz davranışlarda bulunması saygısızlık olarak nitelendirilemez mi?
Ben de bunu dedim zaten. Kendi tepkisini istediği gibi koyabilir ama halkı kışkırtma amaçlı yapmamalı. Elinde sigara, kulağında AirPods ile kitap mı yakılır?

Saygısızlığın ne olduğunu bilmiyorsunuz. Haftaya okula gidince öğretsinler size.
İnek eti yerseniz de Hintliler alınır. Saygısızlık cidden. Kutsal değer ya…

Allah’ı mı dövmüş? Kitap almış, parasını ödemiş ve yakmış. A4 kağıdına Allah yazıp yırtsa da aynıdır.
Senin kafa yapısı nasıl işliyor la? Valla çözemedim. (Çözdüm bakma lafın gelişi. Kendi güçsüz egonu tatmin etmek için Avrupai saygı bağlamında din gibi toplumda, bazı kesimlerce, İslamafobi ile ilişkili, Arap karşıtlığı ile ilişkili şeyleri dayanak belleyerek bu tarz dini değersizleştiren ifadeler kuruyorsun. Yapma.)

Kendi tepkisini istediği gibi koyabilir ama halkı kışkırtma amaçlı yapmamalı.
İslam'a karşı istediği gibi tepkisini koysun, sen saldırı ve "tepki"nin farkını bilmiyorsun. İslamofobi yüzünden beyniniz yıkanmış. Birisi Nutuğu yakınca aynı sözleri edecek misin? Dürüstçe söyle lütfen :).

İnek eti yerseniz de Hintliler alınır. Saygısızlık cidden. Kutsal değer ya…
Kardeşim inek etiyle bir dini bir mi tutuyorsun? Kimsenin o kitabı yakmasına ihtiyacı yok, kimse buna mecbur değil. Ama inek herkesin ihtiyacı olduğu bir şey. Biri yiyecek, biri kitap. Kafanı kullanarak konuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.