80

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
1
İsviçre, %51,2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 CHF tutarına kadar cezası olacak.

Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçre 🇨🇭 kadar modern olması dileğiyle.

%51 ile kabul edilmesi bile üzücü, %100 olması lazım. Yüzü kapatmak toplum içinde rahatsızlık verir çünkü o kişinin o anki duygusal durumunu anlayabilme yolunu engeller, kişinin üzgün mü, mutlu mu, tanıdığımız bir kişi olup olmadığını yüzüne bakarak anlarız. Yüzü kapalı birini görünce zaten beyin derinden alarm vermeye başlıyor. Coulrophobia'nın sebebi de buna benzer.

Cok komiksiniz. Bir yandan cakma solcu, bir yandan cakma laik takilir sonra bunu desteklersiniz.
Tüm halk oylamış ve onaylanmış. Memnun olmayan Avrupa Ekonomik Alanı içindeki herhangi bir yere vize almadan bile gidip çalışmaya başlayabilir çünkü böyle bir hak var. Birisinin hırsız gibi yüzünü kapatması halk açısından riskli. Yasada herhangi bir inanç belirtilmiyor, yüzünüzü kapatmanız yasaklanıyor. Maske takmanız bile ceza sebebi olur. Özel sebeplere zaten izin veriliyor. Devletten özel izin almak da mümkün.

The move follows a nationwide referendum two years ago in whch Swiss voters narrowly approved forbidding niqabs, which leave slits for the eyes, and burqas as well as ski masks and bandannas that are worn by some protesters.
Böyle giyinen de çok az kişi var mış.

According to research by the University of Lucerne (in German), almost no-One in switzerland wears a burka and only around 30 women wear the niqab. About 5% of switzerland's population of 8.6 million people are muslim, most originating from turkey, bosnia and kosovo.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsviçre, %51, 2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 chf tutarına kadar cezası olacak.

Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçre 🇨🇭 kadar modern olması dileğiyle.

Çok iyi.

Açıkçası özgürlük karşıtı bir hareket, onun dışında güzel bir karar bence. Çarşaf ve yüz kapatma dinde olan bir şey değil. Arap toplumlarının yaşadığı bölgelerde sıcak olduğu için giyilen bir kıyafet, bilinçsiz müslümanlar dinle bağdaştırsada bu gerçeği yansıtmıyor. Zaten Osmanlı da dindar olduğu bilinen 2. Abdulhamid Han'ın çarşafı yasakladığı belgelerle kanıtlı. Bu haberin bilinçsiz Müslüman kesim tarafından nasıl linç edileceğini heyecanla bekliyorum.

Gereksiz. Toplumun oylama ile takım elbise veya etek giyme hakkını elinden almak gibi bir şey. İsteyen istediğini giyer.

Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok.
Size göre yok. Benim de haz ettiğim bir giyim tarzı değil fakat benim haz etmiyor olmam bana bunu yasaklama hakkı vermez. Ülkemizdeki muhafazakar kesim de daha açık giyinen kadınları suçluyor. Eşit miktarda aptalca benim gözümde.

2024 yılında bile halen milletin ne giydiğine karışmak gibi boş şeylerle uğraşılması çok üzücü.