Ne güzel işte.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Gereksiz. Toplumun oylama ile takım elbise veya etek giyme hakkını elinden almak gibi bir şey. İsteyen istediğini giyer.
Burada doğrudan bir çarşaf yasağı yok, yüz kapatma yasağı var. Gerekli durumlarda da yüzünüzü kapatabiliyorsunuz. Alışveriş merkezinde veya karanlık bir sokakta yüzü kapalı bir kişi sizi soysa, bıçaklasa veya öldürse hiçbir kanıt olmayacak. Aynı şekilde bir mağazayı soyarsa da tanınamayacak. İnsanların güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu yasakla insanlar daha güvende olacak çünkü zaten İsviçre'de yüzünü kapatan kimse yok. Kapatan olursa da suç amaçlı kapatıyor. Fransa'da da bu yasak var ve çok güzel işliyor.
Kararı birkaç sene önce almışlardı fakat uygulamaya yeni başlıyorlar. Muhtemelen zaten duymuşlardır.Bu haberin bilinçsiz Müslüman kesim tarafından nasıl linç edileceğini heyecanla bekliyorum.
Son düzenleme:
serkansgp
Uzman
Mantıklı bir karar. Çarşaf nedir? Yıl olmuş 2024. bu düşünce biçimi tehlikelidir. Nasıl sokak ortasında çıplak dolaşmak tehlikeli ise her yerini kapatmak da tehlikelidir. Umarım her yerde aynı yasak artar. Bu özgürlük değildir. Kur'an'da olmayan kapanmayı din diye dayatan cehalet bitmeli ki İslam gibi güzel dinimi dünyada hak ettiği değerine ulaşsın. Bu zihniler yüzünden İslam terör ve kadın düşmanı olarak anılıyor. Ülkemde de aynı cehalet var. İslam aydınlanmak zorunda. İslam da skolastik düzenden çıkmalıdır, yoksa yok olacak.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Üstelik yasak tüm yüz kapatma çeşitlerini kapsıyor. Maske takıp suç işleyenler de önlenecek. Sadece hava soğuksa veya başka özel bir neden varsa kapanmak geçerli bir sebep olacak.
- Makaleler
- 1
İsviçre, %51, 2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 chf tutarına kadar cezası olacak.
Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçrekadar modern olması dileğiyle.
![]()
£900 fines for wearing a burqa will be introduced in Switzerland
The measure widely known as the 'burqa ban' will take effect in every Swiss canton on January 1, after it was already established in St Gallen and Ticino following regional votes.www.dailymail.co.uk
![]()
Swiss ban on face covering will apply from 2025
From January 1, 2025, it will be forbidden to cover the face in public places throughout Switzerland.www.swissinfo.ch
Ben çarşaflı ve tamamen siyaha bürünmüş birini görünce rahatsız olurum ama bu onun seçimi ve onun özgürlüğüdür; kimse buna karışamaz, tamamen saçmalık. Lafa gelince özgürlük vs. ama işine gelmeyince yasaklarlar. İslam'da çarşafa bürünmek geçmiyor olabilir ama bu, onun düşüncesine göre böyle daha uygun gözüküyorsa ve onu seçiyorsa o zaman kimse karışamaz. Tekrar söylüyorum, ben sokakta çarşafı tamamen kapatan, bir gözü açık olanları sevmem; ama benim sevmiyor olmam, ona karışabileceğim anlamına gelmez. Suçluların bulunması adına iyi bir şeymiş, aynen kardeşim, zaten onların derdi suçluların bulunamamasıydı! Ona bakarsan kar maskesi takanlar var hırsızlık yaparken; o zaman kar maskesi üretimini de yasakla. Ne saçma bir zihniyet ve düşüncedir; Avrupa zaten tam bir İslam karşıtı olduğunu tekrar kanıtlamıştır.
Kışın kar maskesini de yasaklasınlar, o zaman da suçlular yakalanmayabilir.Üstelik yasak tüm yüz kapatma çeşitlerini kapsıyor. Maske takıp suç işleyenler de önlenecek. Sadece hava soğuksa veya başka özel bir neden varsa kapanmak geçerli bir sebep olacak.
- Makaleler
- 1
Soğuk olmadıkça onu giymeniz de yasak.Ona bakarsan kar maskesi takanlar var hırsızlık yaparken; o zaman kar maskesi üretimini de yasakla.
Yasakta hiçbir din geçmiyor. Sadece yüz kapatmak yasak. Yaz gününde şalla veya maskeyle kapatırsanız bile ceza alabilirsiniz. Müslümanlar üzerine alınmış. Baş kapatmak yasak değil, yüz kapatmak yasak.İslam'da çarşafa bürünmek geçmiyor olabilir ama bu, onun düşüncesine göre böyle daha uygun gözüküyorsa ve onu seçiyorsa o zaman kimse karışamaz.
- Makaleler
- 1
Çoğunluğa bakarsak, yüzünü inancı gereği tamamen kapatma amacı güden kaç din var? Benim bildiğim kadarıyla Hristiyanlıkta ve Yahudilikte, mezhep fark etmeksizin, yüzünü kapatan yok; varsa söyleyebilirsiniz, hatam olabilir. İslam'da da Kur'an'da çarşafla yüzünü kapatmanın söylendiğini sanmıyorum; ancak mezhep gibi bazı farklılıklardan dolayı bu yüz kapatma geleneği İslam içinde yer almıştır. Zorunlu olmasa da yapılıyor ve buna saygı duyulması gerekirdi. Ben kesinlikle suçla mücadele amacıyla yapıldığını düşünmüyorum; İsviçre'de böyle büyük bir suç sorunu da yok.Yasakta hiçbir din geçmiyor. Sadece yüz kapatmak yasak. Yaz gününde şalla veya maskeyle kapatırsanız bile ceza alabilirsiniz. Müslümanlar üzerine alınmış. Baş kapatmak yasak değil, yüz kapatmak yasak.
Alışveriş merkezinde veya karanlık bir sokakta yüzü kapalı bir kişi sizi soysa, bıçaklasa veya öldürse hiçbir kanıt olmayacak.
Böyle bakınca mantıksız değil aslında.
- Makaleler
- 1
Yukarıda bununla ilgili bir belge paylaştım. Fransızca fakat çeviri kullanabilirsiniz. İnsanlar tarafından verilen teklifler gözüküyor. Kendi arabanızdayken yüzünüzü kapatmanızda bir sorun görülmüyor mesela. Cadılar Bayramı gibi etkinlikler de sorun değilmiş. Diğer yandan, motosikletten indiğiniz gibi kaskı çıkarmak zorundasınız. Bu istisnalar sırasında suç işlenebilir mi? Tabii ki işlenebilir ama yıl boyunca genel risk daha düşük olacaktır. İstisnalar olmasaydı herkesin özgürlüğünü kısıtlanırdı ve sorun yaşardı.Ben kesinlikle suçla mücadele amacıyla yapıldığını düşünmüyorum; İsviçre'de böyle büyük bir suç sorunu da yok.
Müslümanlar da düşünülmüş. Din ile alakalı sebeplerde ceza verilmemesi istenmiş ama şu anki yasada yer almıyor. Muhtemelen riskli olduğu için istememişler. Ha, diğer yandan, Müslümanları sevmeyenler ve bu tarz giyimden hoşlanmayanlar onlardan kurtulmak ve kültürlerini korumak için de bu yasaya evet demiştir fakat yasanın amacı o değil.
Il faut notamment tenir compte de la liberté d'expression des femmes musulmanes. OL demande que le fait de se dissimuler le visage pour des motifs religieux ne soit pas punissable. Il faut en outre une sorte de clause générale pour protéger les droits fondamentaux (pas de punissabilité en cas d'autres motivations dignes d'être reconnues).
Alınan karar makul, mantıklı görünüyor. İsviçre'ye lafım yok ama kararla ilişkili konu sahibinin ve diğer üyelerin yaptığı yorumlar enteresan...
Çarşaf suç ne alaka? Benim bilfiğim kadın çorabı veya kar maskesi kullanıyorlar.
Tabii son dönemde COVID kaynaklı. Malum maskeler.
Çarşafın suç işlemek için kullanıldığını ne gördüm ne duydum. (var olduğunu biliyorum ama bu konu ile bağdaştırılamaz.)
Biri demiş ruh hali... Ben de güneş gözlüğüne karşıyım. Yasaklanmalı...
Vs.
Çarşaf suç ne alaka? Benim bilfiğim kadın çorabı veya kar maskesi kullanıyorlar.
Tabii son dönemde COVID kaynaklı. Malum maskeler.
Çarşafın suç işlemek için kullanıldığını ne gördüm ne duydum. (var olduğunu biliyorum ama bu konu ile bağdaştırılamaz.)
Biri demiş ruh hali... Ben de güneş gözlüğüne karşıyım. Yasaklanmalı...
Vs.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-