İsviçre’de çarşaf ve yüz kapatma yasağı geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 80
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    kapatma
Gereksiz. Toplumun oylama ile takım elbise veya etek giyme hakkını elinden almak gibi bir şey. İsteyen istediğini giyer.
Burada doğrudan bir çarşaf yasağı yok, yüz kapatma yasağı var. Gerekli durumlarda da yüzünüzü kapatabiliyorsunuz. Alışveriş merkezinde veya karanlık bir sokakta yüzü kapalı bir kişi sizi soysa, bıçaklasa veya öldürse hiçbir kanıt olmayacak. Aynı şekilde bir mağazayı soyarsa da tanınamayacak. İnsanların güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu yasakla insanlar daha güvende olacak çünkü zaten İsviçre'de yüzünü kapatan kimse yok. Kapatan olursa da suç amaçlı kapatıyor. Fransa'da da bu yasak var ve çok güzel işliyor.

Bu haberin bilinçsiz Müslüman kesim tarafından nasıl linç edileceğini heyecanla bekliyorum.
Kararı birkaç sene önce almışlardı fakat uygulamaya yeni başlıyorlar. Muhtemelen zaten duymuşlardır.

Son düzenleme:
Mantıklı bir karar. Çarşaf nedir? Yıl olmuş 2024. bu düşünce biçimi tehlikelidir. Nasıl sokak ortasında çıplak dolaşmak tehlikeli ise her yerini kapatmak da tehlikelidir. Umarım her yerde aynı yasak artar. Bu özgürlük değildir. Kur'an'da olmayan kapanmayı din diye dayatan cehalet bitmeli ki İslam gibi güzel dinimi dünyada hak ettiği değerine ulaşsın. Bu zihniler yüzünden İslam terör ve kadın düşmanı olarak anılıyor. Ülkemde de aynı cehalet var. İslam aydınlanmak zorunda. İslam da skolastik düzenden çıkmalıdır, yoksa yok olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı bir karar. Çarşaf nedir?
Üstelik yasak tüm yüz kapatma çeşitlerini kapsıyor. Maske takıp suç işleyenler de önlenecek. Sadece hava soğuksa veya başka özel bir neden varsa kapanmak geçerli bir sebep olacak.

Ben çarşaflı ve tamamen siyaha bürünmüş birini görünce rahatsız olurum ama bu onun seçimi ve onun özgürlüğüdür; kimse buna karışamaz, tamamen saçmalık. Lafa gelince özgürlük vs. ama işine gelmeyince yasaklarlar. İslam'da çarşafa bürünmek geçmiyor olabilir ama bu, onun düşüncesine göre böyle daha uygun gözüküyorsa ve onu seçiyorsa o zaman kimse karışamaz. Tekrar söylüyorum, ben sokakta çarşafı tamamen kapatan, bir gözü açık olanları sevmem; ama benim sevmiyor olmam, ona karışabileceğim anlamına gelmez. Suçluların bulunması adına iyi bir şeymiş, aynen kardeşim, zaten onların derdi suçluların bulunamamasıydı! Ona bakarsan kar maskesi takanlar var hırsızlık yaparken; o zaman kar maskesi üretimini de yasakla. Ne saçma bir zihniyet ve düşüncedir; Avrupa zaten tam bir İslam karşıtı olduğunu tekrar kanıtlamıştır.

Üstelik yasak tüm yüz kapatma çeşitlerini kapsıyor. Maske takıp suç işleyenler de önlenecek. Sadece hava soğuksa veya başka özel bir neden varsa kapanmak geçerli bir sebep olacak.
Kışın kar maskesini de yasaklasınlar, o zaman da suçlular yakalanmayabilir.

Ona bakarsan kar maskesi takanlar var hırsızlık yaparken; o zaman kar maskesi üretimini de yasakla.
Soğuk olmadıkça onu giymeniz de yasak.
İslam'da çarşafa bürünmek geçmiyor olabilir ama bu, onun düşüncesine göre böyle daha uygun gözüküyorsa ve onu seçiyorsa o zaman kimse karışamaz.
Yasakta hiçbir din geçmiyor. Sadece yüz kapatmak yasak. Yaz gününde şalla veya maskeyle kapatırsanız bile ceza alabilirsiniz. Müslümanlar üzerine alınmış. Baş kapatmak yasak değil, yüz kapatmak yasak.

Çoğunluğa bakarsak, yüzünü inancı gereği tamamen kapatma amacı güden kaç din var? Benim bildiğim kadarıyla Hristiyanlıkta ve Yahudilikte, mezhep fark etmeksizin, yüzünü kapatan yok; varsa söyleyebilirsiniz, hatam olabilir. İslam'da da Kur'an'da çarşafla yüzünü kapatmanın söylendiğini sanmıyorum; ancak mezhep gibi bazı farklılıklardan dolayı bu yüz kapatma geleneği İslam içinde yer almıştır. Zorunlu olmasa da yapılıyor ve buna saygı duyulması gerekirdi. Ben kesinlikle suçla mücadele amacıyla yapıldığını düşünmüyorum; İsviçre'de böyle büyük bir suç sorunu da yok.

Ben kesinlikle suçla mücadele amacıyla yapıldığını düşünmüyorum; İsviçre'de böyle büyük bir suç sorunu da yok.
Yukarıda bununla ilgili bir belge paylaştım. Fransızca fakat çeviri kullanabilirsiniz. İnsanlar tarafından verilen teklifler gözüküyor. Kendi arabanızdayken yüzünüzü kapatmanızda bir sorun görülmüyor mesela. Cadılar Bayramı gibi etkinlikler de sorun değilmiş. Diğer yandan, motosikletten indiğiniz gibi kaskı çıkarmak zorundasınız. Bu istisnalar sırasında suç işlenebilir mi? Tabii ki işlenebilir ama yıl boyunca genel risk daha düşük olacaktır. İstisnalar olmasaydı herkesin özgürlüğünü kısıtlanırdı ve sorun yaşardı.

Müslümanlar da düşünülmüş. Din ile alakalı sebeplerde ceza verilmemesi istenmiş ama şu anki yasada yer almıyor. Muhtemelen riskli olduğu için istememişler. Ha, diğer yandan, Müslümanları sevmeyenler ve bu tarz giyimden hoşlanmayanlar onlardan kurtulmak ve kültürlerini korumak için de bu yasaya evet demiştir fakat yasanın amacı o değil.

Alınan karar makul, mantıklı görünüyor. İsviçre'ye lafım yok ama kararla ilişkili konu sahibinin ve diğer üyelerin yaptığı yorumlar enteresan...
Çarşaf suç ne alaka? Benim bilfiğim kadın çorabı veya kar maskesi kullanıyorlar.
Tabii son dönemde COVID kaynaklı. Malum maskeler.
Çarşafın suç işlemek için kullanıldığını ne gördüm ne duydum. (var olduğunu biliyorum ama bu konu ile bağdaştırılamaz.)
Biri demiş ruh hali... Ben de güneş gözlüğüne karşıyım. Yasaklanmalı...
Vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…