İtalya Torino üniversite başvurularında YKS şartı ve kayıt dondurma süreci nasıldır?

Zetrise 4

Başarılı
Torino'da okumak istiyorum, İngilizce + YKS çalışıyorum bu ara ancak bir sıkıntı var. Şimdi ben bu sene mezuna bıraktım ancak Torino'da okumak için herhangi bir 4 yıllık üniversiteyi kazanma belgem olması lazım. Ancak bu belge bende yok şu an, malum başvurular sonraki YKS tarihinden önce başlayıp kapanıyor. Şimdi ben sonraki YKS döneminde tercih yapıp 4 yıllık bir mühendislik tutturursam bu sefer de İtalya işi garanti değil tam olarak. Burs kriterlerini karşılıyorum. TIL-1 sınavı var, ona girmem gerek diye biliyordum ancak bazı kişiler artık TIL-1'in kalktığını ve cents'in kabul olacağını söylüyorlar, açıkçası lehime bir durum, online yapılabiliyormuş cents. Asıl sıkıntım şu: Bir üniversiteyi kazandım diyelim, başvuru yapmalı mıyım yapmamalı mıyım? Mesela yaptım, hazırlık sınavına girmesem, o dönemde İngilizce çalışıp 2027-2028 döneminde girsem, en kötü burs falan çıkmasa kazandığım üniversiteyi okuyabilir miyim acaba? Bu konularda bilgili olan birisi varsa bana yardım ederse çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…