Baas

Çalışkan
Selamlar.

İtemsatış üzerinden 1 yıl önce Valorant hesabımı satmıştım. Daha sonra hesabı arkadaşım geri çekmiş. Ben de o dönem İtemsatış'a hiç girmedim ve alan kişiye cevap vermedim. Alan kişi haklı olarak şikayetçi olmuş ve evime icra dosyası gönderdiler.

İnternetten biraz araştırıp icraya itiraz dilekçesi verdim ve takip durdu. Ancak bir süre geçtikten sonra karşı taraf "İtirazın İptali" davası açmış. Arkadaşımın yaptığı bir eylem yüzünden şu an ben suçlanıyorum.

Hukuken suçlu durumunda mıyım? Mutlaka avukat tutmam gerekiyor mu? Bu aşamada ne yapmam lazım, acil tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Fiilen arkadaşınız yapmış olsa da hesap size ait olduğu için siz yapmış pozisyonundasınız. Bu noktada arkadaşınıza kızmaktan çok bence kendinize kızmalısınız, en azından bu durumu fark ettikten sonra satın alan kişiye parasını iade edebilirdiniz.

Yine de anlattığınız kadarıyla değerlendirdiğimde icra dosyasına yapmış olduğunuz itiraz üzerinde açılan itirazın iptali davasını kaybetme ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar itiraz sebebiyle şu an icra takibi durmuş olsa da itirazın iptali davasını kaybettiğinizde ödemeniz gereken tutarlar artacak. Kabaca söylemek gerekirse:
  • Anapara,
  • Dava devam ederken işleyen faiz,
  • Eğer karşı tarafın avukatı varsa icra takibine yönelik avukatlık ücreti,
  • Tahsil harcı,
  • İcra takip masrafları,
  • Eğer itirazın iptali davasında hakim hükmederse anapara üzerinden %20 oranında icra inkar tazminatı,
  • Eğer itirazın iptali davasında karşı tarafın avukatı varsa davadan kaynaklı avukatlık ücreti,
  • Davada yapılan yargılama giderleri
Mutlaka bir avukattan hukuki destek almak zorunda değilsiniz. Kişiler kendi davalarını kendileri de takip edebilir. Elbette bir avukattan destek almakta fayda var, tavsiye ederim.

Bir alacak talebi karşısında hukuken "suçlu" olmazsınız, "borçlu" olursunuz. Muhatap olduğunuz hukuki işlemlerde siz şu an "borçlu" pozisyonundasınız. Yukarıda da söylediğim gibi, anlattığınız kadarıyla davayı kaybetme ihtimaliniz yüksek.