İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç:
Gümrüksüz online alışveriş sınırı 30 Euro'ya indirildi. Biz bunun sıfıra indirilmesini istiyoruz.
Çinli Temu, Shein gibi e-ticaret sitelerinden alışveriş, şu anda kişilerin kendi ihtiyaçlarından çıkıp ticarileşmeye başladı.
Teorik olarak hepsi şahsi ihtiyaç da olsa buna bir önlem almak lazım. Bu önemli bir tehlike.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Hala ticaret odası denen unsurun olması kadar garip bir haber değildir.
ExellionTR 41
Üstün
30 Euro'yla ticarileşebildilerse bir zahmet takdir edin adamları destekleyin ki daha iyisini sizin için yapsınlar. Halk ucuza ürün alıyor ya battı birilerine. Araba için detay temizleme fırçası bakıyordum, Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerde en ucuzu 95-100 ₺ civarıydı, Temu'dan 20 ₺'ye aldım, 2'li paket de 30 ₺'ydi. 20'ye var ama almayın, 100'e buradan alın çinli kazanmasın biz cebimizi dolduralım diyorlar kısaca.
Vatandaşa daha çok nasıl pahalıya satabiliriz diye düşünmekten kendilerini yedi, bitirdiler bu fırsatçı satıcılar. Fahiş fiyatlarının sebebi yüzünden piyasadan siliniyorlar.
SnowRain 11
Yetkin
Zaten 30 euro değil miydi?
B 52 Stratofortress 5
Uzman
30 euro ile neyin ticareti yapılacak diye sormayı geçtim, Çin'den getirip getirip burada 3-5 katı fiyata satanların daha büyük bir sorun olduğu bariz değil mi? Zira zaten bu 30 euro sınırı ile satın alınan ürünlerin Çin kaynaklı olanlarından %60 gümrük vergisi alınıyor, ticari kısmı nerede anlayamadım.
Yurt dışından gelen bir ürünün vergisinin daha az olduğunun devlette, vatandaşta farkında ki düşürdükçe düşürüyorlar. Niye, burada 1 eden ürünü 3'e kilitleyebiliyorlar çünkü.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Temu veya AliExpress'teki urunun birebir aynisini 5x fiyata satan "yerli" saticilara el atsinlar once.
Bu durum yari yariya yerli saticinin ac gozlulugunden kaynaklaniyor olabilir ama Çin'de iscilerin bedavaya calismasi da buyuk faktor.
30 euro sınırını da kökünden kaldırsınlar da yurt dışından 100 liraya gelen parçaları vatandaşa çok kolay bir şekilde 1000 liraya yurt içinde itilesinler. ''Maaşları dolar bazında fazla tutmayın'' diyen ihracatçılar derneği ile aynı kafanın eseri olan halk düşmanı patron oluşumları.
Yeni konular
-
-
-
Vodafone Yanımda Premium fatura indirimi kaç TL üzerinde geçerli?
- Caner Uncu
-
-
Akaryakıt istasyonunda market satış görevlisi olarak çalışılır mı?
- Baby Driver
-
-
-
-