İtopya arızalı PSU'ya değişim için ekstra ücret ile daha düşük bir ürünü teklif ediyor

Merhaba dostlar. İtopya ile son 2 haftadır büyük sıkıntılar yaşamaktayım. Bu konuyu Recep Baltaş'ın isteği üzerine açtım. Elimde Gigabyte P750GM 750 Watt 80+ Gold Tam Modüler PSU mevcuttu. 2021 ortasında 570 TL'ye İtopya'dan alındı, 3 hafta kadar önce durduğu yerden şalteri kapalı iken bozuldu ve Gigabyte'ın teknik servisi olan ServisPoint'e gitti. Servis ürünün değişim/iade kararını aldı ve ürünü aldığım yere verdikleri, resmi belgeyi iletmemi istedi. İtopya'ya belgeyi ilettiğimde bana 2021’deki fiyatı iade etmeyi teklif ettiler. Bu zaten başlı başına bir hukuksuzluk, yasaya göre güncel fiyat üzerinden iade yapılır. Kendilerine Tüketici Hakem Heyeti’ne gideceğimi belirttiğim de ürün değişim hakkımın da olduğunu söylediler ve şu teklifi sundular. Dilerseniz, 13$+KDV fiyat farkı karşılığında DEEPCOOL marka PN750D (PN750D 80+ Gold ATX3.1 Güç Kaynağı) model ürün ile değişim yapabiliriz. Söz konusu güç kaynağı modüler olmayıp benim ürünümden düşük niteliktedir. Türk hukukuna göre ürün değişimi yapılırsa aynı ürün ya da aynı nitelik o yoksa üst nitelik bir ürün verilir, para istenmez. Bana pişkin pişkin 13 dolar+kdv ile daha alt bir ürünü kakalamaya çalışıyorlar. Üstelik bozulan PSU diğer bileşenlerime zarar verdimi hâlâ bilmiyorum. Mağdurum arkadaşlar 2 haftadır beni oyalıyorlar. Pazartesi günü avukatım tatilinden dönüyor. Elimde tüm belgeler mevcut. Tüm mail konuşmaları, ne varsa dosyalayıp avukatımın uygun gördüğü yazı ile hakem heyetine teslim edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Enflasyon buna sebep oluyor maalesef. Bundan 10 yıl önce falan birebir aynısı başıma Vatan'da geldi. Alt modeli almak için ekstra ödeme yapmıştım. Hakem heyetine başvurmanı tavsiye ederim. Avukata gerek yok, para harcama.

Garantinin süresi 2 yıl değil mi? 2 yıldan sonra sorumluluk itopya'dan çıkmıyor mu? Benim de aynı sorun başıma geldi de muhatap bulamam diye servise göndermemiştim. Konuyu dağıtmadan acaba itopya vesilesiyle mi servise gönderdin?

Güzel bir video çeksen kanıtlarıyla bu durumu anlatarak parasız şekilde daha iyisini verirler. Bizim firmalar mağduriyet bilinince ancak firma vasfını yerine getiriyor. Bir arkadaş bozuk çıkan ekran kartını video çekerek değiştirtmişti biraz uğraşsa da sonuç almıştı.

PSU'ların garantisi genelde 7 ile 10 sene olur.

Seni kandırmışlar kardeşim

Kendisi dostum olur para istemiyor

Hiçbir şey yapmanıza gerek yok ödeme açısından, hakem heyetine başvurun üzerinden kaç yıl geçmiş olursa olsun aldığınız belgeyle herhangi bir ücret farkı olmaksızın aynısı veya daha nitelikli olan halefini temin etmeleri gerekir.

PSU'ların garantisi genelde 7 ile 10 sene olur.
Ben vatan'ın sitesinden toplamıştım. Psu da sıkıntı var. Nasıl bir yol izlemeliyim? Psu'nun marka servisine mi bakacağım google'dan yoksa direkt vatan'a gidip mi söyleyeceğim servise gönderin diye?

Ben vatan'ın sitesinden toplamıştım. Psu da sıkıntı var. Nasıl bir yol izlemeliyim? Psu'nun marka servisine mi bakacağım google'dan yoksa direkt vatan'a gidip mi söyleyeceğim servise gönderin diye?
Muhtemelen Vatan'dan da aynı cevabı alırsınız ; "Yetkili servisle iletişime geçin !". Bence direk yetkili servisle görüşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…