Anıl Taha Deniz
Üyecik
Merhaba dostlar. İtopya ile son 2 haftadır büyük sıkıntılar yaşamaktayım. Bu konuyu Recep Baltaş'ın isteği üzerine açtım. Elimde Gigabyte P750GM 750 Watt 80+ Gold Tam Modüler PSU mevcuttu. 2021 ortasında 570 TL'ye İtopya'dan alındı, 3 hafta kadar önce durduğu yerden şalteri kapalı iken bozuldu ve Gigabyte'ın teknik servisi olan ServisPoint'e gitti. Servis ürünün değişim/iade kararını aldı ve ürünü aldığım yere verdikleri, resmi belgeyi iletmemi istedi. İtopya'ya belgeyi ilettiğimde bana 2021’deki fiyatı iade etmeyi teklif ettiler. Bu zaten başlı başına bir hukuksuzluk, yasaya göre güncel fiyat üzerinden iade yapılır. Kendilerine Tüketici Hakem Heyeti’ne gideceğimi belirttiğim de ürün değişim hakkımın da olduğunu söylediler ve şu teklifi sundular. Dilerseniz, 13$+KDV fiyat farkı karşılığında DEEPCOOL marka PN750D (PN750D 80+ Gold ATX3.1 Güç Kaynağı) model ürün ile değişim yapabiliriz. Söz konusu güç kaynağı modüler olmayıp benim ürünümden düşük niteliktedir. Türk hukukuna göre ürün değişimi yapılırsa aynı ürün ya da aynı nitelik o yoksa üst nitelik bir ürün verilir, para istenmez. Bana pişkin pişkin 13 dolar+kdv ile daha alt bir ürünü kakalamaya çalışıyorlar. Üstelik bozulan PSU diğer bileşenlerime zarar verdimi hâlâ bilmiyorum. Mağdurum arkadaşlar 2 haftadır beni oyalıyorlar. Pazartesi günü avukatım tatilinden dönüyor. Elimde tüm belgeler mevcut. Tüm mail konuşmaları, ne varsa dosyalayıp avukatımın uygun gördüğü yazı ile hakem heyetine teslim edeceğim.
Son düzenleyen: Moderatör: