Merhaba. Yaklaşık 2 yıldır Gigabyte Aorus M.2 faresini kullanmaktayım. Farenin tekerleği çalışıyordu ancak tekerlek tuşuna bastığım zaman basma fonksiyonu gerçekleşmiyordu. Ancak daha sert basınca devreye giriyordu. Bu sebeple fareyi garanti kapsamında İtopya'ya göndermeye karar verdim.

25 Haziran 2025 tarihinde fareyi UPS aracılığıyla İtopya'ya gönderdim. 8 Temmuz'da SMS ile servis sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi. Sonrasında ise bana ne bir güncelleme ne de bir bilgilendirme verildi. Bizzat her hafta İtopya'yı arayarak ürünün servis durumunu sordum ve her defasında da bana ürünün hala serviste olduğu gibi ezbere yanıtlar vermeye devam ettiler.

25 Temmuz'da tekrar İtopya'yı aradım ve yine farenin durumunu sordum ancak sürecin çok uzadığını, bu yüzden servis ile görüşmek istediğimi belirttim. Beni RMA servisine yönlendirdiler. RMA servisine ulaştığımda farenin değişim/iade raporunun hazırlanmış olduğunu öğrendim ama Allah bilir ne zaman değişim/iade raporu hazırlandı. Çünkü bugüne kadar bana ne bir sms ne bir e-posta ne bir telefon aramasıyla ulaşılıp bana bilgi verildi. Bunun üzerine RMA bana tekrardan İtopya'ya ulaşmamı ve bu bilgiyi aktarmamı istediler.

İtopya'yı tekrar aradım durumu anlattım. [email protected] adresine durumu açıklamamı ve fatura bilgisini de eklememi istediler. Dediklerini yaptım.

Dün ise gönderdiğim e-postaya böyle bir yanıt geldi:
eposta.jpg

Cevabım ise şöyle oldu:
1753882983298.png

Bugün Alihan Bey böyle bir cevap verdi:

1753883043042.png

Anlayacağınız 1 ayı aşan bu süreç hala sonuçlanmadı. Fareyi 2023 Ekim ayında 305 TL'ye satın aldım ve takdir edersiniz ki böyle komik bir ücretin iadesini garantisi devam eden farem için geri isteyemezdim. Şu anda farenin fiyatı sayılı sitelerde 1000-1200 TL bandında. İtopya'da farenin aslı bulunmuyor. Sitede ise 500-1200 TL bandındaki fareler an itibariyle şöyle;

Bu bağlamda elbette muadil isteme seçeneğine gideceğim. Ancak bana sunacakları muadil ne olacak emin değilim. Kalkıp bana Rampage veya Gamebooster gibi Gigabyte'ın yanına bile yaklaşamayan marka fare sunmalarını istemiyorum. Bununla ilgili nasıl bir önlem alabilirim? Haklarım nelerdir? Süreci hızlandırmak için yasal olarak ne yapabilirim?

Merhaba. Yaklaşık 2 yıldır Gigabyte Aorus M.2 faresini kullanmaktayım. Farenin tekerleği çalışıyordu ancak tekerlek tuşuna bastığım zaman basma fonksiyonu gerçekleşmiyordu. Ancak daha sert basınca devreye giriyordu. Bu sebeple fareyi garanti kapsamında İtopya'ya göndermeye karar verdim.

25 Haziran 2025 tarihinde fareyi UPS aracılığıyla İtopya'ya gönderdim. 8 Temmuz'da SMS ile servis sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi. Sonrasında ise bana ne bir güncelleme ne de bir bilgilendirme verildi. Bizzat her hafta İtopya'yı arayarak ürünün servis durumunu sordum ve her defasında da bana ürünün hala serviste olduğu gibi ezbere yanıtlar vermeye devam ettiler.

25 Temmuz'da tekrar İtopya'yı aradım ve yine farenin durumunu sordum ancak sürecin çok uzadığını, bu yüzden servis ile görüşmek istediğimi belirttim. Beni RMA servisine yönlendirdiler. RMA servisine ulaştığımda farenin değişim/iade raporunun hazırlanmış olduğunu öğrendim ama Allah bilir ne zaman değişim/iade raporu hazırlandı. Çünkü bugüne kadar bana ne bir SMS ne bir e-posta ne bir telefon aramasıyla ulaşılıp bana bilgi verildi. Bunun üzerine RMA bana tekrardan İtopya'ya ulaşmamı ve bu bilgiyi aktarmamı istediler.

İtopya'yı tekrar aradım durumu anlattım. [email protected] adresine durumu açıklamamı ve fatura bilgisini de eklememi istediler. Dediklerini yaptım.

Dün ise gönderdiğim e-postaya böyle bir yanıt geldi:
eposta.jpg

Cevabım ise şöyle oldu:
1753882983298.png

Bugün alihan bey böyle bir cevap verdi:

1753883043042.png

Anlayacağınız 1 ayı aşan bu süreç hala sonuçlanmadı. Fareyi 2023 Ekim ayında 305 TL'ye satın aldım ve takdir edersiniz ki böyle komik bir ücretin iadesini garantisi devam eden farem için geri isteyemezdim. Şu anda farenin fiyatı sayılı sitelerde 1000-1200 TL bandında. İtopya'da farenin aslı bulunmuyor. Sitede ise 500-1200 TL bandındaki fareler an itibarıyla şöyle;

Bu bağlamda elbette muadil isteme seçeneğine gideceğim. Ancak bana sunacakları muadil ne olacak emin değilim. Kalkıp bana Rampage veya Game Booster gibi Gigabyte'ın yanına bile yaklaşamayan marka fare sunmalarını istemiyorum. Bununla ilgili nasıl bir önlem alabilirim? Haklarım nelerdir? Süreci hızlandırmak için yasal olarak ne yapabilirim?

Normalde bende RAM almıştım bozuk çıkmıştı 14-16 gün içinde yenisini yolladilar siz yine arayın soyle süreçimi hızlandırmak istiyorum eğer yapmazsanız hukuki yollara basvuracağım diye CİMER'den Tüketici Hakem Heyeti veya e-Devlet'ten https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi bilgilerinizi doldurun.

Normalde bende RAM almıştım bozuk çıkmıştı 14-16 gün içinde yenisini yolladilar siz yine arayın soyle süreçimi hızlandırmak istiyorum eğer yapmazsanız hukuki yollara basvuracağım diye CİMER'den Tüketici Hakem Heyeti veya e-Devlet'ten https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi bilgilerinizi doldurun.
Peki muadil ürün sunmaları konusunda ne yapabilirim? Muadil ürünün Gigabyte'a eşdeğer olmasını nasıl sağlayabilirim? Yani nasıl bir e-posta dönüşü yapmalıyım?

Peki muadil ürün sunmaları konusunda ne yapabilirim? Muadil ürünün Gigabyte'a eş değer olmasını nasıl sağlayabilirim? Yani nasıl bir e-posta dönüşü yapmalıyım?

Sen sipariş verirken aldığın ürünü sana vermek zorunda başka bir ürün veremez sen kabul etmediğin sürece zorluyorsa hakem heyetine soyleyin her şeyi ben verdigim ürünü almak istiyorum ama başka marka bana veriyorlar diye.

Muadil olarak verecekleri ürünlerin listesini isteyin. Eğer eşdeğer bir ürün olursa almanız taraftarıyım. Ellerinde olmayan bir ürünü veremezler sonuçta.

Muadil olarak verecekleri ürünlerin listesini isteyin. Eğer eşdeğer bir ürün olursa almanız taraftarıyım. Ellerinde olmayan bir ürünü veremezler sonuçta.
Tavsiyeniz üzerine farenin güncel piyasa değerine, kalite ve özelliklerine uygun sunacakları muadil farelerin listesini istedim. Yarın dönüş yapacaklardır. Umarım adı lazım olmayan markaların ürünlerini muadil göstermezler. Dönüş yaptıklarında buradan bilgi vereceğim.

Aorus M2'nin güncel fiyatı 1000-1300 arasında seyretmekte. Sitede stokta olan ve bu fiyat bandında olan fareleri yukarıda paylaştım. Sizce bunları muadil olarak sunmaları mümkün mü?

GÜNCELLEME

Evet arkadaşlar, bu sabah bana gelen e-posta şu şekilde;

1754379188606.png

Farede Avago 3050 optik sensör bulunuyor ve takdir edersiniz ki M2'nin Pixart 3327'si çok daha iyi bir sensör.
M2'de 6200 dpi'a kadar hassasiyete çıkabilirken M626'da 4000'e kadar çıkıyor.

Piyasa değeri de bu şekilde. En düşük yüksek fiyatı 1000 TL.

1754379777749.png

Anlayacağınız üzere böyle olacağını biliyordum :) İşgüzarlıkta üstlerine yok.

Şimdi izlemem gereken yol nedir? Yasal işlemlere başlamam için yeterli kanıta sahip miyim?

06.08.2025 tarihindeTÜBİS üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. 07.08.2025'te de Alihan Bey Logitech G102 faresini onay vermem durumunda değişiminin yapılabileceğini iletti. Onayı verdim ve beklemeye koyuldum. Bugün fare elime ulaştı, hemen ürün kaydını yaptım ve kullanmaya başladım.

Benzer mağduriyeti yaşayıp gelecekte bu konuyu inceleyen arkadaşlara nasıl bir yol izleyecekleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Ben TÜBİS üzerinden THH'ye başvurdum.

1) Her şeyi belgeleyin
Faturanızı, size gelen sms bilgilendirmelerini, muhattabınız ile olan e-posta görüşmelerini tek tek ekran görüntüsü alıp saklayın. Heyete başvuruda oldukça işinize yarayacak.

2) Süreci detaylıca açıklayın
Kronolojik olarak süreci anlatın ve ekran görüntüleriyle destekleyin. Aldığınız bütün ekran görüntülerini ek olarak isimlendirin ve ek 1, ek 2 gibi numaralandırın. Açıklama esnasında referans vermek için ekleri kullanın. Bütün ekran görüntülerini Word'e sırayla isimlendirip ekleyin ve PDF olarak kaydedip başvuru dosyası olarak ekleyin. Faturanızı da eklemeyi unutmayın.

3) Muhatapları iyi belirleyin
İtopya özelinde konuşacak olursak şikayetçi olduğunuz kurum İtopya değil Eera Elektronik'tir ve şu bağlantıdan mersis numarası gibi gerekli bilgilere erişebilirsiniz:
https://www.itopya.com/bilgi-toplum-hizmetleri_s25?srsltid=AfmBOoo0phVYFfU0vHYFkdqGD_PHshaeRHKRoAb87QEsZJ9FWl4SaHWm
Şirketin vergi numarası da faturanızda mutlaka yazar.

4) İkamet ettiğiniz ildeki hakem heyetini seçin
Ben Mersin'de ikamet ettiğim için Mersin'i seçtim. Zira heyetin sizi çağırma durumu olursa gitmeniz daha kolay olur.

5) Özel durumları belirtin
Sürecin uzaması aşikardır. Örneğin benim faremin garantisi 21.10.2025 tarihinde sonlanacaktı. Bu durumu özellikle belirttim çünkü süreç 2 aydan fazla sürerse ürünün garantisi bitebilir ve belki de haklarımdan mahrum kalabilirdim. Bunun önüne geçmek için ek bilgiyi onlara açıkladım.

6) Ürünün özelliklerini kaynak göstererek açıklayın
Söz konusu bir fare ise sensör özelliklerinden karşılaştırma yapmak en kolayıdır. Bazı markalar ürünlerinin data sheet'lerini paylaşırlar. Özellik karşılaştırması yaparken bu data sheet'te yazan değerleri kullanabilirsiniz. Data sheet'leri ekleri koyduğunuz word dosyasına bağlantı olarak ekleyin.

İşe yarar umuduyla size kendi başvuru içeriğimi paylaşıyorum;
1755014892436.webp

1755014914255.webp

Burada yaptığım bir hatayı da eklemek istiyorum ki gelecekte bu problemi yaşayan olursa maksimum düzeyde bu işin içinden kâr ile çıksın. Bu süreçte ben Logitech G102'nin fiyatını İtopya'nın kendi sitesine göre değerlendirmiştim ancak internette daha ucuz bir fiyata satılıyor. Bunu ben göz önünden kaçırmışım. Diyelim ki farenizin fiyatı 2000 TL olsun, sadece İtopya'daki 2000 TL'lik fareleri incelemeyin çünkü aynı fare İtopya'da 2000'e satılıyorken başka bir sitede 1000 TL'ye de satılıyor olabilir. Kısacası İtopya fiyatına değil Türkiye geneli fiyatlarına göre muadil istediğiniz fareleri değerlendirip seçin.

Ben şahsen sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanmasından ve cebimden hiç para çıkmadan Logitech G102 gibi bir fareye sahip olmaktan memnun kaldım. Bu saatten sonra da İtopya'nın önünden bile geçmem. :)

Son düzenleme:
Aorus M2'nin güncel fiyatı 1000-1300 arasında seyretmekte. Sitede stokta olan ve bu fiyat bandında olan fareleri yukarıda paylaştım. Sizce bunları muadil olarak sunmaları mümkün mü?
Verebilme ihtimalleri var. Tamamen firmaya bağlı. Bana göre en fazla 1K civarında ürün sunarlar.