Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
OpCore Simplify, EFI'nin esas kurulum aşamasını otomatikleştirip, standartlaştırılmış seçenekler sunarak düzene sokan özelleştirilmiş bir araçtır. Hackintosh yolcuğunuzda doğruluğu garantiye alarak kendi sarfedeceğiniz çabayı azaltmak için tasarlanmıştır.
Özellikler
Donanım ve macOS sürümleri için kapsamlı destek
Modern donanımı tamamiyle destekler. Hangi aygıtların desteklendiğini/desteklenmediğini ve hangi macOS sürümünün desteklendiğini öğrenmek içinCompatibility Checker kullanın.
[TABLE style='border-spacing: 0px;border-collapse...
USB haritalandırma işlemi aslında macOS'a USB portlarımızı tanımlayıp, bu portların hangi tip olduğunu bildirmek. USB haritalandırması yapmamızı gerektiren sebepler ise:
macOS, hangi tip USB portuna sahip olduğunuzu belirlemede oldukça başarısız
Bazı portlar kendi hızlarının altında çalışabilir(3.1 portların 2.0 hızında çalışması)
Bazı portlar direkt çalışmayabilir
Bluetooth çalışmayabilir
Handoff gibi bazı servisler olması gerektiği gibi çalışmayabilir
Herkese selamlar. Bu yazımızda sizlerle beraber OpenCore önyükleyici aracılığı ile Dual Boot Hackintosh yapacağız. Öncelikle başlamadan önce teyit etmemiz gerekenler:
Donanımınız Hackintosh uyumlu mu?
Donanımınız için en verimli Hackintosh sürümü hangisidir?
16/32GB bir USB bellek
Bu iki soru için macOS kategorisinde konu açıp, konu içeriğine donanım bilgilerinizi detaylıca belirttikten sonra cevaplandırabiliriz. Benim donanımım:
Bu konuda biraz bakmıştım aslında Broadcom olursa şans var mış. Benim laptopta Intel N135 olduğu için şanssızım ama zaten deneyimleyip o sisteme kuracağım için benlik sorun yok.