- Makaleler
- 14
İki yılda sürekli bana hitap edecek dizüstü bilgisayar aramış biri olarak şu yoruma yüzde yüz katılıyorum.Düşerse 100-200 MHz düşer. Intel'in sorunlu düğümleriyle geliştirilmiş, üstüne de kendi iç gecikmesi rezalet olan işlemcilerinden daha iyidir. AMD'nin üst seviyedeki işlemcileri segment ve fiyat olarak Intel'den daha iyi. Çok ucuza indiğinde ancak Intel bakılabilir bir seçenek olarak çıkıyor. Intel böyle sağlam bir geri dönüş yapmadığı sürece AMD'nin işlemcileri daha iyi olacak. İyi işlemci vardır ve adı da AMD'dir. Ekran kartında kötüler ama işlemcide de harikalar.
AMD'nin GPU konusu hariç işlemcileri gayet iyi. Intel CPU konusunda AMD'nin yanından geçemez.
En sonunda üreticilerin ofisini basıp bana Intel iGPU'lu AMD işlemci yapın diyeceğim. Sonra herkes bana deli muamelesi yapacak.
Intel ile Detroit: Become Human, minimum 40W çeker, ısınır ve Throtte atma manyağına dönerken aynı fiyat dengine gelen AMD yeni mimarileri ile oyun 10W çekti, ısınma falan da yapmadı. Ben bunu gördükten sonra Intel'in AMD'nin yanından geçemeyeceğinin ilk sinyallerini aldım.
Ama kusura bakmayın, AMD iGPU konusunda ister donanımsal ister yazılımsal kaynaklı oldun berbat. Intel iGPU ise bu konuda inanılmaz başarılı. Performans olarak bahsetmiyorum. iGPU ile performans işleri yapmayın bir zahmet. Ama Intel iGPU, bozulması en ama en zor birleşenlerden iken AMD maalesef çok can yakıyor.