Yer
Yüreğir/Atakent
Şu günlerde Param ve PEP'e kayyum atanmış, Sipay'de de atanacak sanırsam. Güvenli elektronik para kuruluşlarını araştırırken İyzico ve Uption'u bulabildim. Bana göre, İyzico'nun yarım yamalak bir sistemi var fakat yine de oldukça sağlam bir markanın elinde. Diğer yandan, Uption ise kampanyalara katılmayı zorlaştırmış. Sizce hangisini almalıyım? Ayrıca, Uption kart CarrefourSA'da satılıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu günlerde param ve PeP'e kayyum atanmış, Sipay'de de atanacak sanırsam. Güvenli elektronik para kuruluşlarını araştırırken Iyzico ve Uption'u bulabildim. Bana göre, Iyzico'nun yarım yamalak bir sistemi var fakat yine de oldukça sağlam bir markanın elinde. Diğer yandan, uption ise kampanyalara katılmayı zorlaştırmış. Sizce hangisini almalıyım? Ayrıca, uption kart CarrefourSA'da satılıyor mu?

Iyzico öneririm ama şu an kimlik doğrulaması istiyor, yani Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerden alışveriş yapabilirsin ama başka sitelerde yapamazsın. Ayrıca neden ön ödemeli kartlar kullanıyorsunuz? Güzel bir bankaya geçiniz, ilk imza ile aileniz ile gidip.

Iyzico öneririm ama şu an kimlik doğrulaması istiyor, yani Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerden alışveriş yapabilirsin ama başka sitelerde yapamazsın. Ayrıca neden ön ödemeli kartlar kullanıyorsunuz? Güzel bir bankaya geçiniz, ilk imza ile aileniz ile gidip.
Hocam mesela CoinBase yâda başka web sitelerinden alışveriş yapılmıyor mu yasağı aşmanın yöntemi yok mu mesela hesabı doğrulasak?

Bu arada hocam kart'ı annemin üzerine açacağım.

Hocam bu arada NFC ile kimlik doğrulama zorunlu mu İyzico'da?

Son düzenleme:
Hocam mesela coinbase yâda başka web sitelerinden alışveriş yapılmıyor mu yasağı aşmanın yöntemi yok mu mesela hesabı doğrulasak?

Bu arada hocam Kart'ı annemin üzerine açacağım.

Hocam bu arada NFC ile kimlik doğrulama zorunlu mu Iyzico'da?

Kimlik numaranız canlılık doğrulaması yapıyor, yani anneniz üzerine açacaksanız gidip İş Bankası veya Ziraat Bankası'ndan "İlk imza açmak istiyorum." deyin. Sizin üzerinize açılacak ama anneniz veya babanız yanınızda olsun; onların iznine göre açılıyor.

Kimlik numaranız canlılık doğrulaması yapıyor, yani anneniz üzerine açacaksanız gidip İş Bankası veya Ziraat Bankası'ndan "İlk imza açmak istiyorum." deyin. Sizin üzerinize açılacak ama anneniz veya babanız yanınızda olsun; onların iznine göre açılıyor.
Hocam iyzico için demiştim.

Nays veya Paycell kullanırdım yerinde olsam. İkisinin kapanma ihtimali yok gibi bir şey. Nays İş Bankası'na, Paycell Turkcell'e bağlı.

Nays'ta limit sınırı olmaması için İş Bankası üyesi olman lazım. Paycell'de kimlik doğrulamak yetiyor.