İnsanların altında "İzle" yazısı görünce bir garip hissediyorum açıkçası. Eğer yapılabiliyor ise "Takip et" ve "Takipten çık/Takip ediliyor" olarak değiştirilse çok güzel olurdu.
Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Detaylar
Kim cevapladı?
1
178
Ziyaretçi
Çok küçük ve göze batmayan bir detay ama düzeltilebilir 
Takip kelimesinin kökeni Arapçadır. Etmek kelimesinin kökeni her ne kadar Türkçe olsa da sanırım Türkçeleştirmeye çalıştıkları için izle olarak yapmışlar. Uzun süredir takip et olarak gördüğümüz için tuhaf gelmesi normaldir. Ha takip et ya da izle olması çok bir şey değiştirmiyor aslında. Takıldığım detay değil.
- Makaleler
- 3
@LAPSEKILLI BIG SMOKE, o kadar Türkçeci olduklarını sanmıyorum. Cevapla diye bir buton var.
Ben de sanmıyorum da Technopat'ta da böyleydi. Belirteyim dedim.
- Makaleler
- 3
... sizi izliyor. Yazısı pek hoş olmuyor bence de.
- Makaleler
- 3
Takip etme de fiziksel olarak düşünüldüğünde kötü değil mi? Yani sosyal medya sayesinde bizim için anlamı değişmiş bir şey.
Gerci değiştirmesi kolay bir şey. Sağda solda kötü durursa geri alınır.
Gerci değiştirmesi kolay bir şey. Sağda solda kötü durursa geri alınır.
Fark et butonu da olabilir. Çünkü birinin attığı şeyleri görmek için onu fark etmeniz lazım.
"Noobsoldier26 sizi fark etti"
"Noobsoldier26 sizi fark etti"
- Makaleler
- 1
İkisi de aynı anlama geliyor. Bence değiştirilmesine gerek yok.

Çoğu dil birbirinden ödünç kelime alıyor. Bu kelimelerin hepsinden kaçınmaya kalkarsak “Merhaba. Nasılsınız?” bile diyemeyiz.Takip kelimesinin kökeni Arapçadır. Etmek kelimesinin kökeni her ne kadar Türkçe olsa da sanırım Türkçeleştirmeye çalıştıkları için izle olarak yapmışlar.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-