temmuzhd

Uzman
Superonline 100 Mbps kullanıyordum. Birden binaya TT fiber geldi. TT fiyatı yüksek geldiği için TT altyapısında TurkNet aldım. 1000/50 hızında kullanıyorum. Ara ara GPON cihazının üzerindeki PON ışığı yanıp sönüyor. Bağlantı kısa süreli kopuyor.

Esas konu şu ki: Ani bir kararla taşınmam gerekti. 15 gün içinde taşınıyorum. Gideceğim adreste İzmir Bayraklı TOKİ konutlarında Kablonet 1000 Mbps altyapısı ve TT 1000 Mbps altyapısı görünüyor. Burada sizce Kablonet mi tercih etmeliyim? Yoksa var olan uygun fiyatlı 1000/50 (699₺) TT altyapısında şu an kullandığım TurkNet internetini nakil mi ettirmeliyim? Gideceğim yerde de buradaki gibi kısa kısa kopmalar sürekli olur mu, emin olamadım. Kablonet 1000 altyapısı nasıldır, acaba kullanan var mı?

PON sorunu binadaki kablo/soket kaynaklıdır. Taahhüdün yok zaten. Nakil yaptır, yeni evde dene. Memnun kalmazsan o zaman kapatır Kablonet’e geçersin.

Superonline 100 Mbps kullanıyordum. Birden binaya TT fiber geldi. TT fiyatı yüksek geldiği için TT altyapısında TurkNet aldım. 1000/50 hızında kullanıyorum. Ara ara GPON cihazının üzerindeki PON ışığı yanıp sönüyor. Bağlantı kısa süreli kopuyor.

Esas konu şu ki: Ani bir kararla taşınmam gerekti. 15 gün içinde taşınıyorum. Gideceğim adreste İzmir bayraklı TOKİ konutlarında Kablonet 1000 Mbps altyapısı ve TT 1000 Mbps altyapısı görünüyor. Burada sizce Kablonet mi tercih etmeliyim? Yoksa var olan uygun fiyatlı 1000/50 (699₺) TT altyapısında şu an kullandığım TurkNet internetini nakil mi ettirmeliyim? Gideceğim yerde de buradaki gibi kısa kısa kopmalar sürekli olur mu, emin olamadım. Kablonet 1000 altyapısı nasıldır, acaba kullanan var mı?

Merhaba, ben de Bayraklı'da oturuyorum ama fiber altyapı yok, nerede oturuyorsunuz? Fiber dönüşümü nerede başladı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben de Bayraklı'da oturuyorum ama fiber altyapı yok, nerede oturuyorsunuz? Fiber dönüşümü nerede başladı acaba?

Şu an Özkanlar - Manavkuyu M. taşınacağım yer, yukarıda Westpark üstündeki TOKİ alanı. Şimdi oturduğum yerde 100Mbps Kablonet ve Superonline vardı. 2 ay önce TT 1000 Mbps fiber kablo döşedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Özkanlar - Manavkuyu M. taşınacağım yer, yukarıda Westpark üstündeki TOKİ alanı. Şimdi oturduğum yerde 100Mbps Kablonet ve Superonline vardı. 2 ay önce TT 1000 Mbps fiber kablo döşedi.

Ya hocam o taraflarda oturuyorum bende fiber bekliyorum inşallah dönüşüm bize de gelir.

Son düzenleme:
Yakında gelir.

Şimdi ne kullanıyorsun.

Superonline 100 Mbps FTTB ama dehşet bir şey OpenWrt destekli router kullanıyorum ona rağmen bufferbloat sorununu çözemiyorum bölgemde routing kaynaklı bir sorun var ayrıca aşağıdaki Switch'i değiştirtemediğim için 100 Mbps üstü hız alamıyorum çok sinirimi bozuyor bu durum her yolu denedim BTK CİMER vb. hatta TT'ye dilekçe de verdim ama hala sonuç yok maalesef.

Superonline 100 Mbps FTTB ama dehşet bir şey OpenWrt destekli router kullanıyorum ona rağmen bufferbloat sorununu çözemiyorum bölgemde routing kaynaklı bir sorun var ayrıca aşağıdaki Switch'i değiştirtemediğim için 100 Mbps üstü hız alamıyorum çok sinirimi bozuyor bu durum her yolu denedim BTK CİMER vb. hatta TT'ye dilekçe de verdim ama hala sonuç yok maalesef.
Kablonete geçtim memnunum.

Dosya Ekleri

• IMG_0816.webp
    IMG_0816.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 27