İzmir Seferihisar'da bir lise diploma için zorunlu para istiyor

Makaleler
1
Yer
İzmir
12. sınıftan mezun oldum. 2 aydır diplomamızı vermediler, sustuk. Üniversite kayıtları başlayacak, daha yeni veriyorlar; bir de 2.000 TL bağış adı altında zorunlu ücret istiyorlar. Kendi okulum bu arada. Yorumlarınızı ve ne yapılması gerektiği hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.

Şikayet et bakanlığın kendi yayınladığı genelge var bunla ilgili diploma konusuda geçiyor metnin ortalarında.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-08-12-14-01-34-823_com.mi.globalbrowser.webp
    765,7 KB · Görüntüleme: 28
Evet şikayet etmelisin. Ben de geç almıştım ve para istemediler.

Benim de aklıma gelen bu. e-Devlet'ten buldum diplomamı. Fiziksel olarak vermezlerse parasız, şikayet edeceğim.

Çok tilt bir şey, bence direkt şikayet edin başka insanlar da mağdur olmasın. CİMER'e şikayet edin direkt bakanlığa, ardından milli eğitimin kendi formu varsa oraya da edin yoksa direkt il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesekkur ederim hocam.

Nasıl bir şerefsizlik bu ya? Benim zamanımda da para isteniyordu ama gönlünden ne koparsa deniyordu. ₺5 versen bile teşekkür edip bağış dekontu ile birlikte diplomanı veriyorlardı. ₺2.000 ne insafsızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…