Bana iyi bir üniversite sorduktan sonra lise diplomasını soran bir iş yeri gösterir misiniz? Veya sen %50'deki liseden mezunsun o yüzden seni almıyoruz diyen bir üniversite.
Üniversite veya iş başvurularında doğrudan lise diploması sorulmaz, haklısın. Ama iyi bir liseye gitmenin avantajı sadece kâğıt üzerinde diploma değil. Daha kaliteli öğretmenler, daha motive arkadaş ortamı, daha fazla imkân (laboratuvar, yabancı dil, sosyal etkinlik, yurt dışı fırsatları) sunar. Yani aynı çalışkanlıkla kötü lisede 70 puan alıyorsan, iyi lisede aynı çalışkanlıkla 90 alabilirsin. Fark burada. Üniversite sınavı bireysel olsa da lise ortamı seni yukarıya da çekebilir, aşağıya da çekebilir. Bu yüzden ‘lisenin önemi yok’ demek bence öylesine laf olsun diye konuşmaktır.

Yani aynı çalışkanlıkla kötü lisede 70 puan alıyorsan, iyi lisede aynı çalışkanlıkla 90 alabilirsin.

Tam tersi. İyi liselerde zorladıkça zorlayıp ortalamayı mafhediyorlar. Kötü lisede son hafta çalış hocalara iyi davran ortalaman 95 oldu bile.

Üniversite veya iş başvurularında doğrudan lise diploması sorulmaz, haklısın. Ama iyi bir liseye gitmenin avantajı sadece kâğıt üzerinde diploma değil. Daha kaliteli öğretmenler, daha motive arkadaş ortamı, daha fazla imkân (laboratuvar, yabancı dil, sosyal etkinlik, yurt dışı fırsatları) sunar.

Lisede pek olmuyor böyle şeyler. İnternet YouTube hocası doldu dersten tutun rehberliğe kadar her şey var. Adamakıllı çalışmak isteyen tarlada bile çalışabilir. İmkan mevzusu kabataş veya Galatasaray gibi bir yerlere gitmediğiniz sürece pek hayalinizdeki gibi değil maalesef.

Tam tersi. İyi liselerde zorladıkça zorlayıp ortalamayı mafhediyorlar. Kötü lisede son hafta çalış hocalara iyi davran ortalaman 95 oldu bile.

Lisede pek olmuyor böyle şeyler. İnternet YouTube hocası doldu dersten tutun rehberliğe kadar her şey var. Adamakıllı çalışmak isteyen tarlada bile çalışabilir. İmkan mevzusu kabataş veya Galatasaray gibi bir yerlere gitmediğiniz sürece pek hayalinizdeki gibi değil maalesef.

1756433485233.webp

"Ula bu ne çalışıyor ogliiim, karı mısan leaa? Ders çalışıyor tirrrekk"

Böyle tiplerle dolu her teneffüs 240dB ses ile teneffüste iyi ders çalışılır değil mi? Her teneffüs güç zehirlenmesi yaşamış 12 yıllık İngilizce öğretmeni menopoza girdiği için hıncını kendisine bir şey yapamadığını bildiği yaşça küçük insanlara sebepsiz yere bağırdığı, keza idarenin yolsuzluklara bulaştığı için ses çıkarmaması ve parayla veya güçlü babası olduğu için öğrencilerin notlarını öğretmenlere baskı yapıp notlarını yükselttiği bir okul daha iyi, her gün neredeyse 6.5 7 saatini geçirip kafan seslerden erimiş halde evde Tonguç Akademi izlersin :love:

Eki Görüntüle 179191

Böyle tiplerle dolu her teneffüs 240dB ses ile teneffüste iyi ders çalışılır değil mi? Her teneffüs güç zehirlenmesi yaşamış 12 yıllık İngilizce öğretmeni menopoza girdiği için hıncını kendisine bir şey yapamadığını bildiği yaşça küçük insanlara sebepsiz yere bağırdığı, keza idarenin yolsuzluklara bulaştığı için ses çıkarmaması ve parayla veya güçlü babası olduğu için öğrencilerin notlarını öğretmenlere baskı yapıp notlarını yükselttiği bir okul daha iyi, her gün neredeyse 6.5 7 saatini geçirip kafan seslerden erimiş halde evde Tonguç Akademi izlersin :love:

%5'lik lisede gördüm bunları. Kaçış yok bundan.😊

Eki Görüntüle 179191

Zorbalarla hayatı boyunca karşılaşacak zaten. Şu an korkmasının nedeni bunun muhtemelen ilk kez olması veya ilk kez bu kadar baskın hissetmesi. "büyüyünce güleceksin" demekle olmuyor maalesef. O anı o anın kafasıyla düşünmek lazım. Kendini savunmayı öğrenmek zorunda.

Bu sene OBP ile giriş yapacaktım fakat malum olaylardan ötürü OBP ile girenler çoğaldı benim 79 obpmdi neredeyse 80 çünkü 79.88, o OBP ile iyi bir liseye gidebiliyordum fakat puanı yükseldi ve 1-2 puanla giremedim. 1. tercihte yerleşemedim, 1. nakilde yerleştim fakat bu okul 400 kontenjanı var mış ondan dolayı 40 OBP'li adamda gelecek(toplama kampı gibi), muhit olarak zaten İzmir gediz göksü biliyorsunuzdur belki. Bu okulun binası zaten kötü neresinden tutsak elimizde kalıyor yani kötü bir okul bundan dolayı korkuyorum, onun dışında zaten liseye geçeceğim için korkuyorum. Hiç iyi değilim psikolojik olarak.

Vallahi sana verebileceğim tek tavsiye: asla hakkını yedirme. Mesela biri sana en ufak dokunsa, hemen bağır çağır, üstüne yürü. Çünkü bu zorbaların testidir. Önce küçük ama rahatsız edici bir eylemde bulunurlar. Hiç tepki vermezsen, bu kez dozu arttırırlar ve artık tepki versen de çok geç olur. 1. elden konuşuyorum, bizzat yaşadıklarımdan.

Okulda kimseye bulaşma, ama sana bulaşan olursa ağzının payını ver. En ufak şeyde bile sorun çıkar ki daha büyüğünü yapmayı akıllarına bile getirmesinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
%5'lik lisede gördüm bunları. Kaçış yok bundan.😊
Kanıtla.

Zorbalarla hayatı boyunca karşılaşacak zaten. Şu an korkmasının nedeni bunun muhtemelen ilk kez olması veya ilk kez bu kadar baskın hissetmesi. "büyüyünce güleceksin" demekle olmuyor maalesef. O anı o anın kafasıyla düşünmek lazım. Kendini savunmayı öğrenmek zorunda.

Vallahi sana verebileceğim tek tavsiye: asla hakkını yedirme. Mesela biri sana en ufak dokunsa, hemen bağır çağır, üstüne yürü. Çünkü bu zorbaların testidir. Önce küçük ama rahatsız edici bir eylemde bulunurlar. Hiç tepki vermezsen, bu kez dozu arttırırlar ve artık tepki versen de çok geç olur. 1. elden konuşuyorum, bizzat yaşadıklarımdan.

Okulda kimseye bulaşma, ama sana bulaşan olursa ağzının payını ver. En ufak şeyde bile sorun çıkar ki daha büyüğünü yapmayı akıllarına bile getirmesinler.
Büyüyünce güleceksin diye bir şey demedim, maalesef ailen güçlü değilse ve arkadaşların korkaksa pek yapabileceğin bir şey yok zorbalar sana nefes aldırmaz, senin dediklerin iyi ailesi olan ama boşlanmış çocuklarda olur yoksa zaten pislik insanları pek caydıramazsın.

Buca Anadolu lisesi mi Necla Tevfik mi?

O soruyu burada sorarsanız uyarı yiyebilirsiniz, Buca Anadolu lisesi daha iyi bu arada.

Vallahi sana verebileceğim tek tavsiye: Asla hakkını yedirme. Mesela biri sana en ufak dokunsa, hemen bağır çağır, üstüne yürü. Çünkü bu zorbaların testidir. Önce küçük ama rahatsız edici bir eylemde bulunurlar. Hiç tepki vermezsen, bu kez dozu arttırırlar ve artık tepki versen de çok geç olur. 1. elden konuşuyorum, bizzat yaşadıklarımdan.

Okulda kimseye bulaşma ama sana bulaşan olursa ağzının payını ver. En ufak şeyde bile sorun çıkar ki daha büyüğünü yapmayı akıllarına bile getirmesinler.

Hayatta kalmaya çalışacağız, açıkçası insanlar bir şey yapsa mantıklı cevap veremem pek muhtemelen cevaplarım daha da sinirlendirir. 10. sınıfta umarım nakille başka yere giderim.